152 bin çiftin evliliği, e-Evlenmeyle tescil edildi

İçişleri Bakanlığı, yeni evlenen çiftlerin evlilik sonrası yeni kimlik, ehliyet ve pasaport değişimi gibi işlemlerini kolaylaştıran e- Evlenme uygulamasıyla 152 bin çiftin evliliğinin elektronik ortamda tescil edildiğini duyurdu

Haberler 11.04.2022 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüü tarafndan gelitirilen e-Belediye sistemi ile Merkezi Nüfus daresi Sistemi (MERNS) arasnda salanan entegrasyonla belediye evlendirme memurlar tarafndan düzenlenen evlenme bildirim formlarnn ve evlenme bilgilerinin elektronik ortamda aile kütüklerine tescil edilebilmesini salayan e-Evlenme uygulamas, 25 Mart 2021de hayata geçirildi.

Ülke genelinde 779 belediye tarafndan kullanlan e-Evlenme uygulamas üzerinden bugüne kadar yaklak 609 bin 955 evliliin 152 bin 885i elektronik olarak tescil edildi. Evliliin gerçeklemesiyle birlikte uygulama üzerinden 3 i günü içinde gerçekletirilen tescille birlikte zaman ve i gücü tasarrufu salanrken, evlenme bildirimlerinin kat ortamnda nüfus müdürlüklerine gönderilmesinin de önüne geçildi. Ayrca elektronik ortama aktarlan tescil ilemleriyle bürokrasi azaltlarak, zaman ve krtasiyecilikten tasarruf saland. Evliliin gerçeklemesiyle hzl bir ekilde yaplan tescil ilemlerinden sonra, vatandalar yeni kimlik kartlarn, varsa ehliyet ve pasaportlarn kolayca deitirebiliyor.

Ana Sayfaya Git