16 yıl sonra aydınlatıldı

Tarlada cesedi bulunmuştu; cinayeti 16 yıl sonra özel ekip aydınlattı

Haberler 26.02.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda 2006 ylnda tarlada cesedi bulunan Narin Tarhan cinayeti, jandarmann kurduu özel ekip tarafndan 16 yl sonra aydnlatld. Tarhan öldürdüü iddiasyla gözaltna alnan akrabas A.E., çkarld mahkemece tutukland.

TARLADA CESET BULUNMUTU

Edremit ilçesinde 2 Temmuz 2006 tarihinde bir tarlada Narin Tarhann cesedi bulundu. O dönem yaplan çalmalarda cinayet aydnlatlamad. l Jandarma Komutanlnca 16 yl sonra dosya yeniden raftan indirildi. Cinayetin aydnlatlmas için Jandarma Suç Aratrma Timi (JASAT) bünyesinde özel ekip oluturuldu. Yaplan çalmayla Tarhann cinayeti kurban gittii tespit edildi. Olay tarihinde ele geçen deliller tekrar incelemeye alnd. Ayrca, Tarhann öldürülmeden önce irtibatta olduu kiiler aratrlarak maktulün samimi olduu kiiler tespit edilip, tank ifadelerine bavuruldu.

16 YIL SONRA AYDINLATILDI

Alnan ifadelerdeki çelikiler ve samimi itiraflar ile elde edilen bulgulardan cinayetin maktulün akrabas olan A.E.,nin iledii saptand. A.E.nin oturduu rnaktan Vana gelip cinayeti iledii Tarhann cesedinin bulunmasndan sonra da rnaka döndüü de tespit edildi.

Özel ekip, 23 ubat günü yaplan operasyonla A.E.yi rnaktaki evinde yakalayarak gözaltna alnd. Vana getirilen A.E., bir gün sonra, ilemlerinin ardndan sevk edildii adliyede çkarld nöbetçi mahkemece tutukland.

Ana Sayfaya Git