17 çocuk İki anne!

Mardin'in Ömerli ilçesinde güvenlik korucusu eşini 27 yıl önce, oğlunu da geçen yıl kaybeden 9 çocuk annesi Bedia Emen ile aynı evde yaşayan 8 çocuk annesi gelini Selma Emen Anneler Günü'nü buruk geçiriyor.

Haberler 11.05.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Ömerli ilçesinde güvenlik korucusu eini 27 yl önce, olunu da geçen yl ehit veren 9 çocuk annesi Bedia Emen ile ayn evde yaayan 8 çocuk annesi gelini Selma Emen, Anneler Gününü hüzünlü karlad.

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Kadn Kollar Genel Bakan Hatice Turan Kandemir, anneleri buruk günlerinde ziyaret ederek, günlerini kutlad.

Bedia Emen, Arapça yapt açklamada, einin vatan ve bayran çok sevdiini, bunun için de cann feda ettiini söyledi.

Aradan uzun yllar geçtiini, ayn sevginin olunun kalbinde de filizlendiini ve olunun da güvenlik korucusu olarak babasnn izinden gittiini kaydeden Emen, öyle konutu:

Olum babasna çok benziyordu. Atlgand, cesurdu. Babas naslsa olu da öyleydi. Babas ehit oldu, yine onun izinden gitti. ehit olu ehit oldular. Allah mekanlarn cennetinde ali etsin. Rabbim sevdi, yanlarna götürdü. Allaha ükürler olsun. Bizlere onlarn gururu yeter. Vatanmz için eim de olum da ehit oldu. Rabbime hamd ve ükrediyorum.

çocuklarn hem annelik hem de babalk yaparak büyüttüünü aktaran Emen, Eim ehit oldu. Onsuz 9 çocuk büyüttüm. Yan yana yatryordum. Her gece onlara bakyordum. imdi olum ehit oldu. Yetim büyüdü, imdi de onun çocuklar yetim kald. Ben de gelinim de onlara hem annelik hem de babalk yapacaz. ifadelerini kulland.

Ei geçen yl ehit düen Selma Emen de buruk bir Anneler Günü yaadklarn dile getirdi.

Devletin de desteiyle çocuklarn büyüteceini aktaran Emen, unlar kaydetti:

Acmz, kaybmz çok büyük. Babasyla ayn yata, ayn gün ve hatta ayn saatte ehit dütü. Yaralandktan sonra 8 gün boyunca hastanede yatt. Babasnn ehit olduu gün ve saati bekledi. O da ehit olmak istiyordu. Görevini çok seviyordu. Sürekli operasyonlara gidiyordu. Allah raz olsun devletimizden. Allah devletimize zeval vermesin. Her eyim çocuklarm için. Hem anne hem baba olacam çocuklarma. Kaynvalidem de eini kaybetmiti. Ayn kaderi yayoruz onunla.

Hatice Turan Kandemir de bu kutsal annelere minnettar olduklarn ifade etti.

Abdullatif Emenin geçen yl ehit dütüü an anlatan Kandemir, öyle devam etti:

ehit olduu zaman Bedia teyzemin yanna geldim. Bedia teyze sanki içine domutu, ehit einin ölüm yl dönümüydü. Olum ehit mi oldu, ayn tarihte 26 yl önce ben eimi de kaybettim dedi. Teyzemiz çok metanetliydi. Hiç alamad. Olunu görmek istedi. mam ehidimizin yüzünü açt. Bedia teyzemiz eilince ehidimizin gözya damlad. Teyzemiz gözyalarn sildi. Alama olum. Ne kadar kutsal bir mertebeye ulatn. ehit olu ehit oldun. Peygamberimize, babana selam söyle demesi, metanetini korumas hepimizi duygulandrd. O günü hiçbir zaman unutmayacam.

lçede güvelik korucusu olara görev yapan Mehmet Emin Emen 13 Eylül 1993te Kayaüstü mevkisinde PKKl teröristlerce yola tuzaklanan patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu ehit dümütü. Babas gibi vatann korumak için güvenlik koruculuu yapan Abdullatif Emen ise 13 Eylül 2019da PKKl teröristlerce yola döenen el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu ehit olmutu.

Ana Sayfaya Git