17 Eylül Şehitleri Anıldı

Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Batman'da darbeciler tarafından 57 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan anıldı.

Haberler 18.09.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, rnak, Siirt ve Batmanda darbeciler tarafndan 57 yl önce idam edilen eski Babakan Adnan Menderes, çalma arkadalar Dileri Bakan Fatih Rütü Zorlu ve Maliye Bakan Hasan Polatkan anld.

DYABAKIRDA ANMA ETKNL

Diyarbakrda Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önündeki anma etkinliine katlan baz sivil toplum kuruluu ve parti temsilcileri Dar aacnda bir adam, ardndan milyonlarca can, dam edilen milletin iradesiydi, Dünyaya meydan okuyan bir efelik, Zeybei idam ettiler ama davas dimdik ayakta ve Yeter söz milletin yazl dövizler tad.

27 MAYISIN TAHRBATI

AK Parti l Bakan Yardmcs Müzeyyen Kaya yapt konumada, 27 Mays darbesinin Türkiyeye ileriye dönük toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilemez tahribatlara yol açtn söyledi.

Batmanda Atatürk Parknda yaplan basn açklamasnda AK Parti l Bakan Murat Günetekin, Türk siyasi tarihinde kapanmayan yaralarn açlmasna neden olan darbeler, askeri kalkmalar ve müdahalelerin demokrasiyi defalarca kesintiye urattn bildirdi. Günetekin, 27 Mays 1960 darbesinin iz düümleri incelendiinde 15 Temmuz alçak FETÖ darbe giriiminin ayn kalemden çkt anlalmaktadr. dedi.

EZANI ASLINA DÖNDÜRDÜ

Siirt AK Parti Gençlik Kollar Bakanlnca 15 Temmuz Demokrasi Meydannda yaplan basn açklamasnda AK Parti l Gençlik Kollar Bakan Yardmcs Gürkan Kan, Menderes yönetiminin dini yasaklamalarn ve zulümlerin telafisine girierek ilk önce Türkçe okunan ezan aslna döndürdüünü bildirdi.

rnak Atatürk Parknda AK Parti rnak l Bakan brahim Halil Erkan bir grup partiliyle yapt basn açklamasnda unlar kaydetti:

17 Eylül 1961 günü Türk milletinin iradesini küçümseyen vesayetçi zihniyeti tarih silip süpürmütür. Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan liderliinde aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi darbe zihniyetini bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaldrarak tarihin seyrini deitirmitir.

Ana Sayfaya Git