19 mayıs evlerde!

Bakanlık, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için kapsamlı bir kutlama programı hazırladı. Bayram coşkusu, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl meydanlarda değil, yapılacak canlı ve özel yayınlarla evlerde yaşanacak

Haberler 19.05.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramnn bu yl yeni tip kononavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle meydanlarda deil, interaktif olarak dijital ortamda kutlanlacan açklad.

Gençlik ve Spor Bakanl, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram için kapsaml bir kutlama program hazrlad.

Bakan Kasapolu ve beraberindeki heyetin Antkabirde düzenlenen törene katlmyla balayacak etkinliklerde, bu yl salgn nedeniyle farkl bir konsept ve yöntem uygulanacak.

Bakanlk, hazrlad programla bu yl bayram cokusunu yaplacak canl yaynlarla evlere getirecek. TRTde yaynlanan Zinde Kal programna katlacak olan Bakan Kasapolu, ayn anda tüm illerde düzenlenecek olan satranç turnuvasnn da startn verecek.

- Gençler Youtubeda buluacak

Gençlik ve Spor Bakanlnn, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram için hazrlad birçok program, Bakanln resmi Youtube kanal olan @gencliksporbaktan canl yaynlanacak.

Tarihçi, yazar Prof. Dr. lber Ortayl, Bakanln Youtube kanalnda yaynlanan Eit Arlk programnda gençlerle bir araya gelerek, günün anlam ve önemiyle alakal paylamlarda bulunacak.

Ayn kanalda yaynlanan Genç Akustik program da 19 Mays özel yaynyla ekrana gelecek. Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Handan ncinin de konuk olaca Youtube kanalnda, gün içerisinde 19 Mays temal programlar olacak. Gençlerin merakla bekledii Gençlerden Kahramanlara Mektup yarmas sonuçlar da Youtubeda canl olarak açklanacak.

- 19.19da stiklal Mar okunacak

Türkiyenin dört bir yanndaki Gençlik ve Spor Bakanlna ait tesislerde milli sporcular, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramnn 101. yl dönümünde saat 19.19da stiklal Marn okuyacak.

Bu anlaml günde AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski Dünya Supersport ampiyonu motosikletçi Kenan Sofuolu ve milli sporcu Toprak Razgatlolu, 45 dakikalk Panoramik stanbul Gösterisi yapacak.

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramn bu yl meydanlarda deil, interaktif olarak dijital ortamda kutlayacaklarn dile getirerek, Bu hafta boyunca her yl yaptmz gibi 81 ilden gençlerimizin bir ksmn 19 Mays programna davet etme düüncemiz vard. Fakat pandemi süreci bu fiziksel birlikteliimizi u an için kesintiye uratt. ifadelerini kulland.

Gençlik ve Spor Bakanl olarak var güçleriyle çaltklarn vurgulayan Bakan Kasapolu, Bu tarihi gün, ayn zamanda geleceimizin güvencesi sevgili gençlerimizin akl, duygu, saduyu ve fedakarlkla istikbalimize sahip çkma sorumluluunu ald gündür. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git