2 ton gıda imha edildi

Büyükşehir Belediyesi, son 6 ay içinde 3 bin işyerini denetleyerek, insan sağlığını tehdit eden tarihi geçmiş, bozuk ve gıda standartlarına uygun olmayan ürünleri imha etti.

Haberler 23.07.2017 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, gda denetim ekipleri son 6 ayda kentte gda ürünleri satan, depolayan ve üreten iyerlerini periyodik bir ekilde denetledi. Toplam 3 bin iyerini fiziki, teknik ve hijyenik denetime tabii tutan ekipler, insan saln tehdit eden, tarihi geçmi ve bozuk 2 ton gda maddesine el koydu. Bozuk olan gda maddeleri Büyükehir Belediyesi çöp Toplama ve Aktarma stasyonunda kontrollü bir ekilde bertaraf edildi. Denetimlerde fiziki ve teknik olarak eksiklikleri bulunan iyerleri uyarld. Gda denetimleri hafta sonu dahil olmak üzere oluturulan 2 ekiple sürdürülüyor.

9 bin kiiye iba hijyen eitimi verildi

Vatandalarn salkl gda ürünlerine ulaabilmeleri için i yerlerinde çalan 9 bin kiiye denetimler esnasnda iba hijyen eitimi verildi.

Beyaz bayrak almaya hak kazanan lokanta, cafe, restoran ve kasaplardan oluan 142 iyeri de periyodik olarak denetlendi. Uygulamaya uygun ekilde hareket etmeyen iyerlerinin ve imalathanelerin standart puanlar düürüldü. Beyaz bayrak almak isteyen iyeri ve imalathanelerin bavuru deerlendirmeleri ise devam ediyor. Standart puana uygun olan iyeri ve imalathanelere beyaz bayraklar datlacak.

Et ve süt ürünlerine dikkat

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi yetkilileri, hava scaklnn kentte mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandalarn özellikle scak havada çabuk bozulan, riskli ürünler snfnda bulunan et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinin satn alnrken son kullanm tarihlerine bakmalar konusunda uyarlarda bulundu.

Ana Sayfaya Git