20 bin organizatör yakalandı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son 3 yılda göçmen kaçakçılığı yapan 20 bin 166 organizatörün yakalandığını, göçmen kaçakçılığı suçuna karışan kamu görevlisi sayısının ise 29 olduğunu açıkladı.

Haberler 24.01.2022 - 02:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahmut Tanaln göçmen kaçakçl ile ilgili soru önergesine yant veren Süleyman Soylu, son 3 ylda göçmen kaçakçl yapan 20 bin 166 organizatörün yakalandn bu süre içerisinde göçmen kaçakçl suçuna karan kamu görevlilerinin saysnn ise 29 olduunu billdirdi. Soylu, Bu kapsamda son 3 yl baz alndnda, göçmen kaçakçl suçuna karan kamu görevlisi saysnn toplam organizatör saysna oran binde 1,4tür. Kamu görevlilerinin suça kart tespit olunmas halinde gerekli adli ve idari ilem gecikmeksizin tesis edilmektedir dedi.

YÜRÜTÜLEN SORUTURMALAR

Soylu, çar ve mahalle bekçilerinin atamalarna ilikin soruya ise çar ve mahalle bekçilerinin almlar illerimizin ihtiyaçlar dorultusunda yapldndan dolay, çar ve mahalle bekçilerinin ilk atandklar yerde görev yapmalar esastr. Ancak çar ve mahalle bekçilerinin e görevi, kendi e veya çocuunun salk nedeni vb. sebeplerle tayin istemeleri durumunda, talepleri incelenerek neticelendirilmektedir yantn verdi.

Soylu, Tanaln anlurfann Suruç ilçesinde son yllarda koruculara kaç silah datld? Bu bir airete mi datld, gerçekten o köylerde ihtiyaç olduu için mi datld sorusuna ise u yant verdi:

Suruç ilçesinde toplam 172 güvenlik korucusu ile 22 gönüllü güvenlik korucusu görev yapmakta olup, yasal çerçeve içerisinde görevlendirilen korucu miktarnca silah datm yaplarak güvenlik korucusu kadrosunda istihdam edilen kiilere verilmitir.

Ana Sayfaya Git