2017 Ramazan Bayramı ayın kaçında? Peki Kadir Gecesi ne zaman?

Ramazan Bayramı ayın kaçında. KIş aylarından itibaren düğün, tatil planı vs. yapan vatandaş, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı tatilini merakla Araştırmaktaydı Bir de inançlara göre iki bayram arasında düğün yapılmaz inancına göre bu seNe Kurban Bayramı tarih de merak ediliyor.

Haberler 16.06.2017 - 01:31 Son Güncelleme : 16.06.2017 - 01:51

Ramazan Bayram ayn kaçnda. KI aylarndan itibaren düün, tatil plan vs. yapan vatanda, Ramazan ay ve Ramazan Bayram tatilini merakla ratrmaktayd Bir de inançlara göre iki bayram arasnda düün yaplmaz inancna göre bu see Kurban Bayram tarih de merak ediliyor. Mübarek Ramazan aynn ortalarn yaadmz u günlerde herkes Ramazan ayram ne zaman diye merakla takvimini açmakta. 11 aydan hayrl olan Ramazan ay bilindii üzere oruç ay olmak ile birlikte herkesin snand nefsine hakim olduu ay olarak da itirak edilmekte. Orucun mükafat olan dini bayrammz Ramazan Bayram ise 25 Haziran Pazar günü balayacak ve üç gün sürecek. Yaz mevsiminin scaklarnn bastrd u günlerde en çok merak edilen Ramazan Bayram ne zaman sorusu ile birlikte Ramazan Bayram tatili kaç gün sorusu da merakla aratrlmakta. Bu sene bayramn Pazar gününe tekabül etmesi ile birlikte Ramazan Byaram tatili cuma günü balayacak ve çaramba günü de normal mesai balayacak.

Ramazan ay 2017

Ramazan 2017 (Türkiye). Balad akam:

26 Mays Cuma

Bittii akam:

24 Haziran Cumartesi

Buna göre de ramazan bayram ayn kaçnda? sorusunun cevab da yerini bulmu olacak.

RAMAZAN AYININ ÖNEM

slamiyette RaMazan, oruç tutma aydr ve kutsal kabul edilir. Ramazan ay, bir yllk maddi ve manevi kirlerden temizleneceimiz, insan duygularn cotuu, madd ve mnev bir terbiye aydr. Ramazan, içerisinde insanlk için, bin aydan daha hayrl olan Kadir gecesini tayan bir aydr.

Hicr takvimin salt ay takvimi olmas sebebiyle, bu takvimdeki aylarn mevsimlerle ilikisi yoktur; yani her ay güne takvimine göre her yl pozisyonu deiir, ve böylece aylar mevsimler arasnda gezinir - belirli bir mevsimin ay olmazlar. Bu sebeple Ramazan ay ve oruç dönemi her yl deiir.

2017 Resmi Dini Günler ve Haftalar hangi tarihlerde olacak ?

- 29 Mart 2017 - çaramba Günü | Üç Aylarn Balangc

- 27 Mays 2017 - Cumartesi Günü | Ramazann Balangc

- 21 Haziran 2017- çaramba Günü | Kadir Gecesi

- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe

- 25 Haziran 2017 Pazar Günü| Ramazan Bayram 1. Gün

- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayram 2. Gün

- 27 Haziran 2017 - Sal Günü | Ramazan Bayram 3. Gün

- 31 Austos 2017- Perembe Günü | Arefe

- 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayram 1. Gün

- 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayram 2. Gün

- 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayram 3. Gün

- 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayram 4. Gün

RAMAZAN AYETLER

üphesiz, biz onu (Kuran) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayrldr. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü i için iner de iner. O gece, tan yerinin aarmasna kadar bir esenliktir. (Kadir, 1-5 )

(O sayl günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doru yolun ve hak ile batl birbirinden ayrmann apaçk delilleri olarak Kurann kendisinde indirildii Ramazan aydr. Öyle ise içinizden kim bu aya ularsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamad günler saysnca baka günlerde tutsun. Allah size kolaylk diler, zorluk dilemez. Bu da sayy tamamlamanz ve hidayete ulatrmasna karlk Allah yüceltmeniz ve ükretmeniz içindir. ( Bakara, 185)

Oruç, sayl günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamad günler saysnca baka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayrldr. Eer bilirseniz oruç tutmanz sizin için daha hayrldr. ( Bakara, 184)

Ey iman edenler! Allah kar gelmekten saknmanz için oruç, sizden öncekilere farz klnd gibi, size de farz klnd. ( Bakara,183)

KADR GECES NE ZAMAN?

slam alemi için 1000 aydan daha bereketli olan Kadir gecesi, bu yl 21 Haziran 2017 çaramba gününe denk geliyor. nana göre kadir gecesinde klnan namaz bir ömre bedel saylyor ve bu gece edilen hiçbir dua geri çevrilmiyor. Kuran Kerimin bu ayda indirilmesinden dolay kadir gecesi islam aleminin en deerli günü saylyor.

MEB AçIKLADI

Ramazan Bayram tatili 9 gün olacak m sorusu gündemde yerini korurken tatil izni ile ilgili son dakika bir haber geldi. Milli Eitim Bakanlndan, öretmenlerin mesleki çalma program kapsamnda, Ramazan Bayram sonras 28, 29 ve 30 Haziranda idari izinli saylaca açkland. Bakanln resmi Twitter hesabndan yaplan açklamada, Sayn Bakanmzn onayyla öretmenler, mesleki çalma program kapsamnda bayram sonras 28, 29 ve 30 Haziranda idari izinli saylacaklar. ifadesine yer verildi. 24 Hazirandaki arefe günü izinli olan öretmenler, 25, 26 ve 27 Haziranda da bayram izninde olacak

Ana Sayfaya Git