2017 Temmuz emekliye zam yapılacak mı?

Emekliye zam konusunda gözler Temmuz 2017'ye çevrildi. Peki Temmuz 2017'de emekliye zam yapılacak mı?

Haberler 04.05.2017 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her sene yaplan memura zam, emekliye zam konusu 2017 ikincidönemi için de aranmaya balad. Emekliye zam 2017 Temmu ay için belirendi. Enflasyon rakamlarnn belirlenmesi akabinde emekliye yaplacak olan zam da belirlendi. Emeklilerin maa ne kadar olacak ve kaç TL zam gelecek? Haziran, Temmuz ve Austos aylar içerisinde kesinlikle ki en çok konuulacak olan konunun emekliye zam konusu olurken, emekliye zam yaplp yaplmayaca konusunda gözler bakanlkta.

1.5 milyon emeklinin Temmuz zamm, gelen enflasyon verileriyle ekillenmeye balad. lk 3 aylk enflasyonun yüzde 4.34 çkmasyla, zam tahminleri yükseldi. Memur emeklileri, toplu sözleme kapsamnda Temmuzda, yüzde 4 zam ve ilk 6 aylk enflasyon yüzde 3ü aarsa fark alacak. Ocak-Mart enflasyonunun yüzde 4.34 olarak gerçeklemesiyle, memur emeklilerinin Temmuzda enflasyon fark alaca ortaya çkt. u anda oluan enflasyon fark yüzde 1.34... Yani memur emeklilerine yüzde 4 zamma ilaveten yüzde 1.34 enflasyon fark çkt. Nisan, Mays ve Haziran aylarnn enflasyon verilerine göre, fark azalacak ya da artacak. SSK ve Ba-Kur emeklilerinin ise zam oran bu yln ilk yarsnda gerçekleen enflasyona göre belirlenecek. lk 6 ayda enflasyon ne kadar çkarsa, SSK ve Ba- Kur emeklilerinin zam oran da o kadar olacak. Bunun 3 aylk dönemindeki enflasyon yüzde 4.34 çkt. Nisan, Mays ve Haziran enflasyon verilerine göre bu oran artacak ya da azalacak...

Ayrca, Temmuz aynda memur ve emeklilere enflasyon zamm verilecek. Memur emeklileri yüzde 4 art enflasyon fark (yüzde 3ün üzerindeki oran) alrken, SSK ve Ba-Kur emeklileri 6 aylk enflasyon oran kadar zam alacaklar. 2017 ylnda kamu çalan reformunun da tamamlanarak kamudaki kadro karmaasnn bitirilmesi bekleniyor. Kamuda 4/A, 4/B, 4/C ve 4/D statülerinde çalanlarn kamu çalan ad altnda toplanaca açklanmt. Kdem tazminat çalmasnn da ksa süre içerisinde tamamlanmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git