21 gündür aranıyor

Munzur Çayı'na düşen otomobilde kaybolan Azad, 21 gündür aranıyor

Haberler 12.05.2023 - 00:34 Son Güncelleme : 12.05.2023 - 00:34

Tuncelide Munzur çayına düşen otomobilde kaybolan Baran Aslantaş (22) ile Mehmetcan Demiralın (22) cansız bedeninin bulunmasının ardından Azad Demiralı (21) arama çalışmaları, 21inci günde de sürüyor.
Ramazan Bayramı tatilinde, Diyarbakırdan geldiği Tuncelinin Ovacık ilçesindeki Munzur Gözelerini görmek isteyen Mehmetcan Demiral ile yeğeni Azad Demiral ve Baran Aslantaşın içinde bulunduğu otomobil, 21 Nisanda Tunceli-Ovacık kara yolunun 40ıncı kilometresindeki Aşağı Torunoba mevkisinde kontrolden çıkıp Munzur çayına uçtu. Otomobildeki 3 kişi, suda kayboldu.
Gençler için AFAD, UMKE, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Ankara, İstanbul, Van, Erzurum, Adana ve Zonguldaktan Jandarma Su Altı Arama-Kurtarma (JAK) timleri, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Konya, Elazığ ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Amirliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, Mersin, Diyarbakır Büyükşehir ve Tunceli Belediyesi, Munzur Arama-Kurtarma (MUDAK), ANDA Arama-Kurtarma Derneği, Turkuaz Arama-Kurtarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, Milli Eğitim Arama ve Kurtarma ve farklı kurumlardan oluşan 1200 kişilik ekiple arama başlatıldı.
2 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU
çalışmaların; 16ncı gününde Miskişah mevkisinde Baran Aslantaşın, 19uncu gününde de Venk Köprüsü mevkisinde Mehmetcan Demiralın cansız bedeni bulundu. Demiralın yeğeni Azadı arama çalışmaları ise 21inci gününde sürüyor. Valilik koordinesinde; helikopter, İHA ve dron ile havadan, su altı arama robotu, ROW ve SONAR ile su altından arama yapılıyor. Dalgıçlar ile botlu ekipler de su yüzeyinden çalışmalara katılıyor. Gönüllü ekipler ise su kenarında ekiplere destek oluyor.

Ana Sayfaya Git