216 gündür iz yok!

TUNCELİ'de 5 Ocak'tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun (21) son görüldüğü Sarısaltık Viyadüğü bölgesinde tekrar başlatılan su altı arama çalışmaları 70 kişilik ekiple devam ediyor.

Haberler 08.08.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocaktan bu yana kendisinden haber alnamayan Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Dokunun (21) son görüldüü Sarsaltk Viyadüü bölgesinde tekrar balatlan su alt arama çalmalar 70 kiilik ekiple devam ediyor. Arama çalmalarnn 216nc gününde de Dokuya ait bir ize rastlanmad.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocak sabah kald yurttan ayrldktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbar üzerine arama çalmalar balatld.

Yaplan aratrmalar sonunda Gülistan Dokunun cep telefonunun en son Uzunçayr Baraj gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde sinyal verdii belirlendi. Viyadük üzerinden geçen bir aracn kamerasna da yansyan Dokunun son görüldüü bölgede younlatrlan arama çalmalarna ramen sonuca ulalamad. Bunun üzerine ekipler, su alt aramalarn 6 Temmuzda sonlandrrken, su yüzeyinde ve kydaki çalmalar sürdürüldü. Ailesinin talebi üzerine çileri Bakanlnca, Gülistann son görüldüü bölgedeki Uzunçayr Baraj Gölündeki suyunun tahliyesine karar verildi.

16 EHRDEN GELEN 70 KLK EKP ARAMA çALIMALARINA KATILIYOR

Türkiyenin 16 farkl kentinden gelen Jandarma Genel Komutanlna bal 4 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi ve Emniyet Genel Müdürlüüne bal 4 su alt arama kurtarma ekibi ile 8 farkl kentten gelen AFAD ekibi içinde yer alan toplam 70 kiilik ekip, su alt ve su yüzeyinde arama çalmalar gerçekletiriyor. Gülistan Dokuyu arama çalmalar 216nc gününde, Uzuncayr baraj gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüü bölgesinin 3 kilometrelik alannn 15 ayr bölgeye ayrlarak, oluturulan 15 ekiple devam ediyor.

SEVYE DÜTÜ SU ALTINDAK EVLER ORTAYA çIKTI

Uzunçayr Baraj Gölünde su seviyesinin yaklak 16 metre dümesinin ardndan Sarsaltuk Viyadüü yaknlarnda bulunan Rostan ve Bahçe Melek bölgelerinde daha önce yerleim bölgesi olan, ancak baraj gölü ile birlikte su altnda kalan onlarca ev yeniden ortaya çkt. Evlerin içinde ve çevresinde ekipler tarafndan yaplan arama çalmalarnda Gülistan Dokuya ait bir ize rastlanmad.

Ana Sayfaya Git