24 katlı bina da cayır cayır yangın! Ölü sayısı artıyor

Londra'da 24 katlı bina da başlayan yangının izleri devam ediyor. Tüm binayı saran ve saatlerdir devam eden söndürme çalışmalarında en az 6 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Haberler 14.06.2017 - 17:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Londrada 24 katl bina da balayan yangnn izleri devam ediyor. Tüm binay saran ve saatlerdir devam eden söndürme çalmalarnda en az 6 kiinin öldüü belirtiliyor.

Londra dün gece 01.00 sularnda balayan ve halen kontrol altna alnmaya çallan 24 katl Greenfell Towerda çkan yangnn okunu yayor. Londra polisinin yapt açklamada, yangnda en az 6 kiinin hayatn kaybettiini, yaralanan 64 kiiden 20sinin durumunun ar olduunu belirtildi. LBCye konuan Zara isimli bir bina sakini ise, Bir kadn 5 yalarnda bir çocuunu alevlerden kurtarmak için 5. ya da 6. kattan aa att. çocuun iyi olduunu düünüyorum. Umuyorum sadece krklar vardr. eklinde konutu.

24 KATLI BNA ALEVLER çNDE KALDI

Londrann batsnda bulunan Latimer Roadda 24 katl bir bina alevler içinde kald. Korkunç görüntülerin yaand binada ölenlerin olduu ortaya çkt ancak kaç kiinin öldüü henüz bilinmiyor.

ngilterenin bakenti Londrada 120 dairenin bulunduu 24 katl bir apartmann ikinci katnda çkan yangn kontrol altna alnd ancak hala tam olarak söndürülemedi. Londra Ambulans Servisi, 50den fazla yaralnn hastanelerde tedavi altna alndn duyurdu. lerleyen saatlerde ise can kayb yaand bilgisi geldi ancak kaç kiinin yaamn yitirdii henüz bilinmiyor. Yangn üst katlarda hala devam ediyor.

200DEN FAZLA TFAYEC OLAY YERNDE

Londrann batsndaki Latimer Road semtinde bulunan 24 katl binann ikinci katnda yerel saatle 01.15te henüz belirlenemeyen nedenle yangn çkt. Londra itfaiyesine ait ekiplerin, ngilterenin bakenti Londrada 24 katl binada çkan yangnn ardndan binaya eriim salad bildirildi.

Londra tfaiyesi efi Dany Cotton, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin 21. kata kadar ulatn ve ekiplerin içeride kalanlar aramay sürdürdüklerini söyledi.

Yangnn ciddiyetine dikkati çeken Cotton, ayn zamanda binann büyüklüü ve yaps nedeniyle de ölü ve yaral saysn belirlemenin zaman alacan vurgulad. Yangnn çk sebebinin tespitinin de ileriki günlerde kesinlemesinin beklendii duyuruldu.

BNADAN ATLAYANLAR VAR

Görgü tanklar yangnda, baz insanlar yanan binadan aa atladklarn iddia etti. Bir dier iddiaya göre ise binada mahsur kalanlar çaraflar balayp aaya inmeye çalt.

ÜST KATLARDA MAHSUR KALANLAR VAR

Londra Emniyet Tekilat bina ve çevresinde tahliye ilemlerinin yapldn söylerken BBCden Andy Moore binann çökmesinden endie duyulduunu belirtti.

Televizyon sunucusu George Clarke, binadan 100 metre uzakta olmasna ramen üzerinin külle kaplandn aktarrken üst katta kalan baz kiilerin el fenerleriyle yardm istediini ve dar çkamadklarn söyledi.

HABER ALINAMAYAN VATANDALAR çN RTBAT BÜROSU KURULDU

Bu arada yangndan etkilenen binann yaknndaki St Clements Kilisesinde de çkarlan vatandalar geçici yardm merkezi ve olayn ardndan haber alnamayan vatandalar için irtibat bürosu kuruldu. Burada, yangn sebebiyle evsiz kalan vatandalara yiyecek ve battaniye yardm yapld. Ayrca binada yerleik yaknlarn, ailelerini ve komularn arayanlar da burada binann sakinleriyle ilgili bilgi edinmeye çalyor.

BUZDOLABININ SEBEP OLDUU DÜÜNÜLÜYOR

Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolab nedeniyle çkt sanlan yangnn, 100den fazla daire bulunan binann d cephesi plastik malzemeyle kapl olduu için hzla yayld ileri sürüldü. Londra itfaiyesi ise yangnn nedeninin henüz belli olmadn açklad.

BNADA KAç K VAR BLMYORUZ

Sky Newsa konuan Kensington ve Chelsea Kent Konseyi Bakan Nick Paget-Brown, Yangn baladnda içeride kaç kii olduunu bilemiyoruz; ancak, yüzlercesi de olabilirdi dedi ve bina içinde kalan olup olmadna ilikin net bilginin olmadn söyledi.

BELEDYE BAKANI ACL DURUM çARISI YAPTI

Gece yars balayan yangnla ilgili soutma çalmalar yaplrken Londra Belediye Bakan acil durum çarsnda bulundu.

GÖRDÜÜM EN KORKUNç OLAY

Londra tfaiye Genel Sekreteri, 29 yllk meslek hayatmda gördüüm en korkunç olay olarak tanmlad yangnda hayatn kaybedenlerin olduunu açklarken, 120 dairenin bulunduu binada yaralanan 64 kiinin çeitli hastanelere kaldrld belirtildi.

BÜTÜN PENCERES ALEVLER çNDEYD

Görgü tanklarnn ngiliz medyasna verdii demeçler de Londrada yaanan deheti bir kez daha gözler önüne serdi.

Freston Roadda oluturulan tahliye merkezinde yaadklarn The Independenta anlatan bir kadn, Hemen arkamda, 7. kattaki tandna baran bir kadn vard. Onunla telefonda konumaya çalyordu. Kesinlikle çok duygusald çünkü alevler tüm daireyi sarm durumdayd. Polis pencerelerdeki herkese dikkat çekecek bir eyler sallamalarn, itfaiyecilerin onlar kurtaracan söyledi. Ama hepimiz bunu nasl yapacaklar diye düündük. Sonra bir kadn gördüm. Panik halindeydi ve arkadann atladn söyledi. Bütün penceresi alevlerin içindeydi. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git