24 yıl ceza!

Yeniden yargılamada ağabey ve dayıya tecavüzden 24'er yıl hapis

Haberler 20.03.2020 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverekte A.B. adl çocua tecavüz eden aabeyi ve days hakknda daha önce verilen ve eksikliklerin giderilmesi için bozulan davada yeniden 24er yl hapis cezas verildi.

Siverek ilçesinde A.B. adl çocua tecavüz eden aabeyi M.B. ve days M.. hakknda açlan davann temyizden sonraki 2nci durumas Siverek 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanklar, Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) aracl ile durumaya baland.

Üzerlerine atl suçlamay kabul eden sanklar, tecavüzü gerçekletirenin yalnzca kendileri olmadn belirterek, tahliye talep ettiler.

Mahkeme, stinaf Mahkemesinin iaret ettii eksiklerin giderildiini belirterek, her iki sana ayr ayr çocuun cinsel istismar suçundan 24er yl hapis cezas verdi. Mahkeme, ayrca fiilin gerçeklemesinde Cebir, iddet kullanarak zorla alkoyma olmadn savunarak, sanklar hakknda bu suçlamaya ilikin beraat karar verdi.

DAVA GEçM

Siverek 1inci Ar Ceza Mahkemesi, A.B.nin ikayetçi deilim diyerek anlatt tecavüz olay ifadesi üzerine gözaltna alndktan sonra tutuklanan day ve aabey hakknda çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan ayr ayr 24er yl hapis cezas vermiti. çocuk ve bebei ise, devlet korumasna alnmt. Daha sonra Antep Bölge Adliye Mahkemesi 17nci Ceza Dairesi, 10 Ekim 2019 tarihinde çocuun doum raporunun eksik olduunu, ya tespitinin yaplmadn, aabeyin askerden geldii döneme iaret ettii için askere aln, izin ve askerliin bitim tarihinin tespit edilmediini belirterek, eksik evraklarn tamamlanmas için dosyay yerel mahkemeye geri göndermiti.

Ana Sayfaya Git