24 yıl sonra gazi olarak kabul edildi

1996 yılı, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada kafasından, boynundan ve kolundan yaralanarak bir süre Ankara GATA'da tedavi gören Komanda Çavuş Fatih Özer, aradan geçen 24 yılın ardından Gazilik haklarına kavuştu.

Haberler 30.10.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1996 yl, Diyarbakrn Kulp lçesi krsalnda bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatmada kafasndan, boynundan ve kolundan yaralanarak bir süre Ankara GATAda tedavi gören Komanda çavu Fatih Özer, aradan geçen 24 yln ardndan Gazilik haklarna kavutu.Yozgatn Yerköy lçesinde yaayan Fatih Özer 1996 ylnda vatani görevini yapmak üzere askere gitti. Isparta Da Komando Er Eitim Tugaynda acemi birliini tamamlayan Özer, usta birliini ise gezici Komando olarak KKK Diyarbakr 2.nci Piyade Tabur Komutanlnda yapt.

GAZ OLARAK KABUL EDLD

Fatih Özer, 1996 ylnda vatani görevinin bitmesine 2 ay kala Diyarbakr Kulp krsalnda terör örgütü ile girilen çatmada yaralanarak Gülhane Tp Akademisi (GATA) Hastanesinde bir süre tedavi gördü.Terör saldrs sonucu yaralanmas nedeniyle kendisine vazife malulü ayl balanmas için SGKya bavuran Özer, bavurudan olumsuz cevap almas üzerine dava açarak yargya bavurdu. Daha sonra yarg kararyla da olsa Gazilik haklarna kavumann sevincini yaayan Özer, devlet yetkililerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git