25 bin korucu alım ilanı ve detayları açıklandı

KHK kapsamında emekliye ayrılacak olan 25 bin korucunun yerine yeni alımlar yapılacağı açıklandı

Haberler 27.11.2016 - 14:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

25 bin yeni korucu alnacak açklamas Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Sözen, tarafndan yapld. 678 sayl KHK sonrasnda emekliye sevkedilecek korucularn yerine 25 bin korucu alnacak.

Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, 678 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile emekliye sevk edilecek korucularn yerine toplam yaklak 25 bin yeni korucunun alnacan bildirdi.

Sözen, AA muhabirine yapt açklamada, 678 sayl KHK ile 49 yan dolduran güvenlik korucularnn 6 ay içinde emekliye sevk edileceini, bu korucularn yerine ise 30 yan doldurmam olmak kaydyla çocuklar ya da kardelerinden birinin korucu olarak görevlendirileceini söyledi.

Korucularmzn büyük bir ksmnn yalandn, bu nedenle PKK ile mücadelede yeteneklerini yava yava kaybetmeye baladklarn sk sk dile getiriyorduk. diyen Sözen, öyle devam etti:

Son düzenleme ile asker ve polisimizle omuz omuza görev yapan korucularmzdan ya nedeniyle emekliye ayrlacaklarn yerine daha genç ve dinamik kadrolar görev alacak. Bir anlamda korucularn gençletirilmesine yönelik bir adm atlm oldu. Emekli olanlarn yerine olu ya da kardeine bu hakkn tannm olmasn ise oldukça önemsiyoruz.

Dou ve Güneydouda silahl terör örgütü PKKya kar mücadele veren korucu saysnn yaklak 47 bin olduunu ve bunlardan yaklak 15 bininin yeni düzenlemeyle emekliye sevk edileceini bildiren Sözen, Ya nedeniyle emekliye sevk edileceklerin yerine kardei ya da olunun alnmas, 18 bin yeni korucunun da görev balamas demek. Bunun yannda Bakanln, daha önce boalan kadrolardan kaynaklanan 2 bin 500 korucu alm söz konusu. Ayrca, Bakanlar Kurulu karar ile 5 bin korucu daha alnacak. Buna göre, yeni dönemde yaklak 25 bin güvenlik korucusu görev yapacak. diye konutu.

Korucu timleri oluturulacak

Ziya Sözen, hükümetin terörle mücadele stratejisinde önemli deiiklikler yaptn, bu kapsamda korucularn PKK ile daha etkin mücadele edebilmesi için korucu timlerinin oluturulacan ifade etti. Tamamen operasyonel amaçl kurulacak timlerin, askerler gibi ar silahlarla donatlacana dikkati çeken Sözen, Bundan sonra korucular, PKKnn korkulu rüyas olacak. Önümüzdeki günlerde yeni arkadalarmzn göreve balamasyla oluturulacak korucu timleri, PKKya daha büyük kayplar yaatacak. Bu timler, gece gündüz teröristlerin peinde olacak. Korucularmzn teçhizatlarna yönelik çalmalar da devam ediyor. Korucu timlerine gece görü dürbünü, uydu telefonu, kanas, biksi ve roketatar gibi ar silahlar da verilecek. bilgisini paylat.

Son zamanlarda korucularmz için önemli admlar atld

Öte yandan Olaanüstü Hal (OHAL) kapsamnda çkarlan baz KHKlar ile korucularn uzun yllardan beri talep ettii birçok düzenlemenin hayata geçirildiini de belirten Sözen, sözlerini öyle tamamlad:

Son zamanlarda korucularmz için önemli admlar atld. Korucu kardelerimize gösterilen bu itibar camiamz üst düzeyde motive etti. Devletin koruculuk sistemini devam ettireceini ve koruculara gereken önemi verdiini yeni düzenlemelerle bir kez daha gördük. Cumhurbakanmz bata olmak üzere emei geçen herkese teekkürlerimizi sunuyoruz. sim deiikliiyle birlikte özlük haklarnda da önemli gelimeler oldu. Silah ruhsat alma, günlük harcrahn yan sra korucularn Türkiyenin dört bir tarafndan görev almalarnn önü açld.(AA)

Ana Sayfaya Git