25 yıldır yoksulları doyuran aşevi

25 yıldır hayırseverlerin zekatlarıyla faaliyet gösteren 'Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'nde, her gün 1000 aileye, 2 çeşit sıcak yemek dağıtılıyor.

Haberler 29.01.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Haimiye Mahallesinde, 1993 ylnda, gönüllü hayrseverler tarafndan kurulan aevinde kazanlar, yoksullar için kaynatlmaya devam ediliyor. 15 kazann 2 çeit yemek için kaynatld aevinde, ölen yemek almaya gelen ve çou kadn ile çocuklardan oluan yoksullar, kendilerine verilen kartlar yetkililere imzalatp, scak yemek ve ekmek alyor.

YOKSULLARI DOYURAN AEV

Aevinden 10 yldr yemek aldn anlatan 4 çocuk annesi ükran A., Benim eim yok ve 4 çocuuma bakmak zorundaym. 10 yldr buradan yemek alyorum. Yemein yan sra çocuklarmn ihtiyacn da buradan gideriyorum. 10 yldr düzenli olarak buradan yardmlarm alyorum. Herkesin aevine destek vermesini istiyorum. Burada bize yemek veriyorlar. Durumlarna göre ailelere elbise ve klk yardm da yaplyor. Bize yardm eden herkese teekkür ediyorum ve yardmlarnn devamn diliyorum dedi.

Aevinde, her gün 1000 aileye datlmak üzere 10 bin tabak scak yemek dattklarn kaydeden Gönüllü Kurulular Aevi Sorumlusu Emin Demirkol ise unlar söyledi:

25 YILDIR KESNTSZ FAALYETTE

Buras 25 yldr hayrsever vatandalarmzn vermi olduu zekatlarla yoksullarmz doyurmaya çalyoruz. 20 personelle günlük bin aileye datlmak üzere 2 çeit scak yemek hazrlanyor. Daha sonra bizlerin tespit ettii fakir yardma muhtaç aileler kendilerine verilen tantm kartyla birlikte burada sraya girerek, yemek ve ekmeklerini alyorlar. Biz, burada bir köprü vazifesi görüyoruz. Yardm datmak isteyen vatandalarn yardmlarn biz burada fakir ve yardma muhtaç ailelere datyoruz. Gönüllü Kurulular Aevimiz, 25 yldr faaliyette ve hayrsever vatandalarmzn zekatlar sayesinde her zaman kazanlarmz kaynad. Günde 2 çeit yemek yapyoruz. Özenle yaplan bu yemekler buradan bin aileye yani yaklak 10 bin kiiye ulayor. Yemein yan sra vatandalarmzn getirdikleri yardmlar da biz burada ailelere eit bir ekilde datyoruz; ancak son günlerde ekmek ve et skntsn yayoruz. Bunun için belediyelerden ve hayrsever vatandalarmzdan yardm bekliyoruz.

Dev kazanlarda piirilen scak yemek ve ekmeklerini sefer taslar, bakraç ve plastik kovalara dolduran ihtiyaç sahipleri , yiyecekleri evlerine götürüp, ailece yemek ihtiyaçlarn gideriyor.

Ana Sayfaya Git