25 yıldır acısı dinmiyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinin kırsal Hamzalı Mahallesi'nde PKK saldırısında şehit olan 6'sı çocuk, 9'u kadın 23 kişi törenle anıldı.

Haberler 01.01.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamzal Mahallesinde 1 Ocak 1995te PKKllarca bomba ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldrda 19 kii katledildi. Ayn mahallede 5 Mart 1995te düzenlenen ikinci terör saldrsnda da 4 kii hayatn kaybetti.

25 yl önce her iki saldrda hayatn kaybedenler için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alnarak anma töreni düzenlendi.

Sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan bir konuma yapan Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mustafa Gözlet, terör saldrlarnda 25 cana kyldn söyledi.

25 CANA KIYILDI

Terörün cani yüzü o zamanda da kendini gösterdiini dile getiren Gözlet, Anasnn kucandaki, kundaktaki 6 aylk bebei, doumuna 1 ay kalm, bir hafta kalm hamile ablamz, onun karnndaki bebeini katlederken hiç içinde bir vicdan, yüreinde bir acma duygusu var myd? Rabbim onlar zaten Kahhar ismiyle kahretti hepsini, hiç birinin kan yerde kalmad kalmyor da. dedi.

Sürdürülen baarl mücadelelerle terör örgütünün bitme noktasna geldiini ifade eden Gözlet, unlar kaydetti:

YÜRÜTÜLEN MÜCADELE

Rabbim ordumuza, güvenlik korucularmza güç, kuvvet versin. Bayramz yere indirtmesin, hep göklerde dalgalandrsn. Zaten u andaki güçlü duruumuzu gördükçe de onlar saklanacak delik aryorlar. nallah o günleri tekrar yaamayacaz, görmeyeceiz ama önemli olan nokta u gönüllerdeki bu acy da gönüllerdeki bu kederi de bundan sonra bir daha yaanmamas için tekrar tekrar deerlendirerek kendi akl süzgecimizden geçirerek ortaya koymamz lazm. Sözde Kürt halknn temsilcisiyim diye, sözde Kürt halkn temsil ediyorum diye, çkp meydanda dolaanlar, bugün Hamzalya bakmalar lazm. Hamzalda kendilerine bir hareket noktas çizmeleri lazm. Bizler Kürt vatandalarmzn da temsilcisiyiz, onlarn da yanndayz. Laz vatandalarmzn da Türk vatandalarmzn da Ermeni, çerkez herkesin biz burada temsilcisiyiz. Devlet herkesin devleti, bu devlet hepimizin devleti.

EHT YAKINLARI

ehit yaknlarndan Muhsin çiçek de PKKnn bu saldrlarla yetinmediini, daha sonra da saldrlarna devam ettiini belirtti.

Katliamlarda kundaktaki çaresiz bebeklerin de katledildiini aktaran çiçek, Dünyada habersiz ve insanolunun en masumu olan bebekleri bile hedef alarak katledilmitir. Bu bugün terörü ve burada bu katliam yapanlar bir kez daha lanetliyoruz. Kendileri sözde insan haklar savunucusu, sözde Kürt halknn iyiliini isteyenler olarak adlandrlp en doal insan hakk olan yaama hakkn bile hiçe sayarak böyle bir katliam yapan kendi halkna zulmeden terör örgütü kadar onlara kucak açan ve destek verenler gelin siz de görün. Bu katliamda en az sizler de onlar kadar katil, bu katliamda sorumlu ve onlar kadar suçlu katilsiniz. diye konutu.

çiçek, PKKnn hiçbir zaman ulaamayacan sözlerine ekledi. Tören, yaplan duann ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git