28 yıl önce katledildiler

Mardin'de 28 yıl önce teröristlerce katledilen 11'i çocuk 21 kişinin acısı dinmedi

Haberler 22.01.2022 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Savur ilçesinin krsal Ormanck ve Akyürek mahallelerinde 28 yl önce PKKl teröristlerce katledilen, aralarnda kadn ve çocuklarn bulunduu 21 kiinin acs, ilk günkü tazeliini koruyor.

PKKl teröristler, 21 Ocak 1994te Ormanck ve Akyürek mahallelerinde 11i çocuk, 6s kadn 21 kiiyi katletti.

Olayda yaknlarn kaybedenlerin yaad ac, aradan geçen yllara ramen unutulmad.

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Kadn Kollar Genel Bakan Hatice Turan Kandemir ve ehit yaknlar, ehitlerin mezarn ziyaret etti, mezarlklara çiçek brakt ve dua etti.

HER ZAMAN KALBMZDE KALACAKLAR

Katliamda yaknlarn kaybeden ve babas yaralanan Ömer Tekin, AA muhabirine, kendisi 8 yandayken köye yaplan saldrda güvenlik korucusu babasnn da gazi olduunu anmsatt.

Terör örgütünün gerçek yüzüne en ac ekilde tanklk ettiklerini kaydeden Tekin, öyle konutu:

Kadn çocuk dinlemediler, bütün köyü mahvettiler. Üzerinden o kadar zaman geçti, acmz hala taze. Onlar unutamyoruz. Her zaman kalbimizdeler. Hiçbir zaman onlar unutmayacaz. Allah belalarn versin.

Mehmet Selim Gök ise katliamda yaknlarn kaybetmelerinin üzüntüsünü her gün yaadklarn belirterek, terör örgütünü knad.

Kandemir de terör örgütü PKKnn çirkin ve irenç yüzünün bu katliamda da görüldüünü kaydetti.

Katliamda 21 kiinin ehit edildiini anlatan Kandemir, öyle konutu:

PKK terör örgütünün ne kadar acmasz ve gaddar olduunun bir göstergesidir bu katliam. PKKy, onun uzants HDPyi savunanlar gelip buradaki aclar görsün. Bölge halk olarak davet ediyoruz, 1 yanda, 2 yanda, 7 yanda çocuk katledildi. Savalarda bile kadn ve çocuklara dokunulmaz. Ama PKK terör örgütü öyle kalle bir örgüt ki Türkiyedeki bütün katliamlarda hedefleri masum kadn ve çocuklar olmutur.

ehitleri sayg ve minnetle andklarn kaydeden Kandemir, ehadetlerinin 28 yl dönümünde onlar unutmadklarn, hiçbir zaman unutmayacaklarn ve unutturmayacaklarn dile getirdi.

Terör örgütünün hiçbir zaman Kürtlerin savunucusu olmadn aksine hep Kürtleri katlettiini aktaran Kandemir, Onlar d güçlerin taeronluunu yapan kuklalardr. Ülkemde istediim gibi yayor, dilimi konuuyorum. O yüzden ne PKK ne onlar savunan bizim temsilcimiz olamaz. ifadelerini kulland.

Kandemir, son zamanlarda hem yurt içi hem de dnda baarl operasyonlarla terörün kökünün kazndn belirtti.

Güvenlik güçlerinin baarl çalmalaryla terör örgütüne göz açtrmadn vurgulayan Kandemir, Artk refah ve huzur geldi bölgemize. Allahn izniyle yakn bir zamanda her ey çok daha güzel olacak. Cumhurbakanmzdan çileri Bakanmza, bütün güvenlik güçlerimize Allah raz olsun. Rabbim ayaklarn taa dedirmesin. Bölge halk adna hepsine teekkür ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git