Ğurs vadisi

Mardin'e 12 kilometre mesafede bulunan Ğurs Vadisi, şelale, piknik alanları ve doğal güzelliğiyle ziyaretçilerine farklı bir atmosfer yaşatıyor. Güneydoğu'nun saklı cenneti olarak bilinen Ğurs Vadisi'ndeki renk cümbüşü, görenleri hayran bırakıyor.

Haberler 15.06.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardine 12, Kzltepe ilçesine 7 kilometre mesafede bulunan urs Vadisi, yeillii, dere yatandaki serin suyu ve elaleleri ile dikkat çekiyor. Scaklardan bunalan vatandalarn dinlenme alan olarak seçtii vadide 12 köy bulunuyor. Vadi boyunca akan su yata sayesinde köylüler, geçimini tütün, baclk ve meyvecilik yaparak salyor. Ayrca su yata üzerinde balk üretme tesisleri ve piknik alanlar da bulunuyor. Bugüne kadar sakl kalan vadinin tantlmasn isteyen köylüler bölgenin turizme kazandrlmasn istiyor. Yöre halk tarafndan bilinen ve özellikle yazn ziyaret edilen vadi ayrca, birçok medeniyete ait arkeolojik kalntlar ile de dikkat çekiyor. Taht ve oturma alanlarnn sosyal mesafe kurallarna göre yerletirildii urs Vadisindeki tesislerde, tesis görevlileri tedbirlerle ilgili vatandalara sürekli uyarda bulunuyor. Vadinin her mevsim ayr bir güzellie büründüünü kaydeden dinlenme tesisi iletmecisi Sabri Aslan, yaklak 500 yllk tarihe sahip konaklarn, tarihi su deirmenleri, köprü ve caminin Kültür ve Turizm Bakanlnca tescil edilmesini istedi.

SUYUN SOUKLUU EKS 3- 4 DERECE

Herkesi urs Vadisindeki güzellikleri görmeye davet eden Aslan, Normalleme süreci de yeni yeni balad. Her türlü önlemlerimizi aldk. Günlük olarak dezenfekte ediyoruz. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Burada su deresinin üstünde kurduumuz tahtlar ve yan bandaki yar olimpik havuz ve organik ürünlerle misafirlerimizi bekliyoruz. Darda 40 derece scaklk olsa da suyun soukluu eksi 3- 4 derece. Buralarn turizme kazandrlmas için mutlaka tevik edilmesi gerekir. çok güzel bir atmosferi var. Bu scakta böyle bir yeri bulmak çok zordur. Burada ayrca balk üretim tesisimiz var. ddia ediyorum, bölgenin en salkl ve en lezzetli balklar burada bulunuyor dedi.

GÜNEYDOUNUN KARADENZ

Pandemi sürecinde 2 ay boyunca evde kaldklarn ve Rusyada restoran zinciri ilettiini dile getiren Mehmet Nur Güngör normalleme süreci ile ilk defa açk havada piknik yapmak için urs Vadisini tercih ettiini söyledi. urs Vadisinin Mezopotamya scaklnda adeta bir vaha gibi durduunu anlatan Güngör, Yeillii, serinlii ve su kaynaklar adeta Güneydounun Karadenizi. Karadenizin bütün güzelliklerini burada görebilirsiniz diye konutu.

Ana Sayfaya Git