29 bin kişi gözlem altında

Bakan Kasapoğlu: “76 ildeki yurtlarda 28 bin 700 vatandaşımız gözlem altında”

Haberler 04.05.2020 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapolu, Coronavirus ile mücadele kapsamnda Gençlik ve Spor Bakanlna bal yurtlarda sürdürülen çalmalara ilikin deerlendirmelerde bulunarak, yeni bilgileri paylat.

Kasapolu, yurt dndan gelenlerin 14 günlük karantina süreçlerini geçirdikleri 76 ildeki yurtlarda 28 bin 700 vatandan bulunduunu, 37 bin 468 vatandan ise evlerine uurlandn açklad.

YURTLARDA KALANLAR

Kasapolu, düne kadar yurt dndan gelenlerin karantinaya alnd yurtlarn, salgn ile mücadelede kritik bir rol üstlendiini vurgulayarak, Sayn Cumhurbakanmzn talimatlar, Salk Bakanmzn ve Bilim Kurulunun çalmalaryla, devlet ve millet olarak Covid-19a kar ortak bir mücadele sürdürüyoruz. Güçlü bir devlet olmann avantajlarn yayoruz. Dileri Bakanlmzn koordinesinde dünyann dört bir yanndan gelen vatandalarmz çileri Bakanlmzn da katklaryla Bakanlmzn yurtlarnda misafir ediliyor. u ana kadar 76 ildeki bakanlk yurtlarmzda, halen yurtdndan gelen 28 bin 700 vatandamza ev sahiplii yaplyor. diye konutu.

KARANTNADA BULUNUYORLAR

Kasapolu, 37 bin 468 vatandan ise karantina sürecini tamamlayarak evlerine uurlandn belirterek, sözlerine öyle devam etti:

Yurtlarmzdan ayrlan vatandalarmzn olumlu düünceleri ve memnuniyet mesajlar, bizlere büyük bir sevinç ve mutluluk yaatyor. Vatandalarmz salkl ve huzurlu ekilde yurtlarmzdan uurladmz her anda titiz çalmamzn karln almann mutluluunu yayoruz. nallah bu süreci atlattmzda, yurtlarn yeniden gerçek sahiplerine yani örencilerimize en hijyen koullarda, en güzel ekliyle tekrar emanet edeceiz.

Ana Sayfaya Git