296 kişi hastaneye taşındı

Mardin'de rahatsızlanıp kardan evlerinde mahsur kalan 296 kişi hastanelere ulaştırıldı

Haberler 21.01.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde son iki günde rahatszlanp kar ya nedeniyle mahsur kalan 296 kii, hastanelere götürüldü.

l Salk Müdürü Saffet Yavuzun çalmalarn takip ettii 112 Acil Salk ekipleri, olumsuz hava koullarnda ihtiyaç duyanlara salk hizmeti sunmay sürdürüyor.

Kent genelinde kar paletli ambulans ve UMKE ile 112 Acil Salk ekipleri, rahatszlanp kar ya nedeniyle evlerinde mahsur kalan 296 kiiyi hastanelere götürdü.

Jandarma, polis, belediye ve AFAD ekipleri de yolda kalan sürücülere kumanya datt. Ekipler, yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlar için de belirli yerlere gda brakt. Belediye ekipleri ayrca, karda dar çkmak zorunda kalan vatandalara çorba ikram etti.

l Jandarma Komutanl da mahsur kalan 22 yolcuyu karakolda misafir etti.

çALIMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRECEK

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan vekili Mahmut Demirta, ekiplerin çalmalarn yerinde inceledi.

Zorunlu olmadkça vatandalarn trafie çkmamalarn ve acil durumlarda mutlaka 112 Acil çar Merkezine ulamalarn isteyen Demirta, Tüm ekiplerimizle hastaneye gitmesi gereken vatandalarmz hastaneye ulatrdk. Kumanya verilmesi gerekenlere kumanya, yakt bitene takviye, konaklama ihtiyac olanlara imkan saladk. çalmalarmz aralksz sürecek. dedi.

Mardin Büyükehir Belediyesi ekipleri de 10 ilçede youn tipi ve kar nedeniyle kapanan ana arterlerin yolunu ulama açt, kar kürüme çalmas yaparak kaldrm, cadde ve sokaklar temizledi.

Ana Sayfaya Git