3 bin öğrenci mağdur!

Sınav takvimlerinin değiştirtilmesiyle mağdur edildiklerini öne süren Dicle Üniversitesi öğrencileri, bu durumu protesto etti.

Haberler 25.01.2022 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Rektörlüünün kentte etkili olan kar ya nedeniyle final snav takvimlerini ertelemesi örencileri madur etti. Dicle Üniversitesi Örenci Dayanmasnn çars ile örenciler bu durumu protesto etmek için Örenci leri Binas önünde topland. Örencilerin kendi aralarnda belirledikleri temsilciler Rektör olan Prof. Dr. Mehmet Karakoç ile görütü.

Ancak bu görümelerinden olumlu bir sonuç alamayan örenciler, yaptklar açklamayla duruma tepki gösterdi. Dayanma adna konuan Tark Aydemir, üniversite yönetiminin olumsuz hava koullarnn faturasn daha önceki sorunlar gibi örenciler olarak kendilerine kestiini dile getirdi.

Örencilerin pandemi sürecinden itibaren geçim sknts, barnma sorunu, snav stresi ve daha birçok sorunla ba etmeye çaltn ifade eden Aydemir, Bunlara bir yenisi daha eklendi. Normal zamannda yaplmas planlanan snavlar örencilerin iradesi yok saylarak ertelenmitir dedi.

3 BN ÖRENC MADUR

Köylerde ve ehir dnda tüm zorluklara ramen örencilerin eitim almaya çaltn belirten Aydemir, Kaç gündür sosyal medyada çalma yürütmemize ramen rektörlük ve senato bize kar 3 maymunu oynamakta. Bu örenci dostu olmayan karara kar rektörlük binasna giderek kendisiyle konutuk ancak rektör bize kar 3 maymunu oynayarak bizim hakl mücadelemizi görmemektedir. 3 bin örenci bir saydan bahsediyoruz. Bu arkadalarn hemen hemen hepsi madur olmu durumda ve tatilleri bitmi durumdadr. Bu hakl mücadelemizden vazgeçmeyeceiz ve mutlaka kazanacaz dedi.

Örenciler yaptklar açklama sonras protesto eylemlerini sonlandrd.

Ana Sayfaya Git