3 il de daha bir çok yerleşim alanına karantina

3 ilimizden karantina haberleri geliyor

Haberler 07.06.2020 - 17:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bugün karantinaya alnan bölgeler açkland m? 3 ilimizde korona önlemleri kapsamnda karantinaya alnan bölgeler mevcut.

ESKEHR

Eskiehirde bir ev karantinaya alnd

Eskiehirde korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamnda yaplan testi pozitif çkan M.ç., ei ve çocuuyla birlikte yaadklar evde karantina altna alnd.

Eskiehirin Odunpazar ilçesine bal Gültepe Mahallesinde ikamet eden M.ç.de korona virüs belirtileri görülmesi üzerine test yapld. M.ç.nin testi pozitif çkmas üzerine evinde tedavi altna alnmak istedi. Bir binann üçüncü katnda bulunan evinde tedavi altna alnan M.ç. ile yakn temas halinde bulunan ei ve çocuu 14 gün boyunca karantina altna alnd. Odunpazar Belediye ekipleri ise daire ve apartman dezenfekte etti.

KOCAEL

Kocaelide bir apartman karantinaya alnd

Kocaelinin zmit ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda 10 daireli apartman karantinaya alnd.

zmit Kaymakamlnn sosyal medya hesabndan yaplan açklamada, Yeilova Mahallesi Turan Güne Caddesindeki apartmanda 3 farkl dairede oturan ve Kovid-19 test sonucu pozitif çkan 9 kiinin hastaneye kaldrld belirtildi.

Apartmandaki 10 dairede 38 kiinin ikamet ettii aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

zmit Umumi Hfzsshha Kurulu tarafndan farkl dairelerde bula olmas nedeniyle vaka saysnda artma riski olduu deerlendirilmi ve bulan önlenebilmesi için hayati öneme sahip sosyal izolasyonun salanabilmesi amacyla bugünden itibaren söz konusu apartmanda oturan kiilerin ikinci bir karara kadar ikametlerinde kalmalarnn salanmas, apartmana bakalarnn giriine izin verilmemesi ve tam karantina tedbirlerinin uygulanmasna 1593 sayl Umumi Hfzsshha Kanununun 27. ve 72. maddeleri gereince karar verilmitir.

Açklamada, karantina tedbiri uygulanan apartmanda oturan vatandalarn ihtiyaçlarnn zmit Kaymakaml Vefa Sosyal Destek Grubu tarafndan karlanaca bildirildi.

BTLS

Bitlisin Hizan ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda 4 bina ile bir daire karantinaya alnd.

Kaymakamlktan yaplan açklamada, son zamanlarda görülen vakalar nedeniyle lçe Hfzsshha Kurulu kararyla Altnoluk Mahallesinde 2, Esentepe Mahallesinde bir, Yenikent Mahallesinde bir bina ile bir dairenin geçici süreyle karantinaya alnd bildirildi.

Söz konusu binalarda yaayan, i devamll zorunlu olan emniyet ve jandarma personeli ile salkçlarn bu karardan muaf saylaca belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

lçe Hfzsshha Meclisinin, l daresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hfzsshha Kanununun 27. ve 72. maddesi kapsamnda alnan kararlara uyulmamas durumunda ve her seferinde olmak üzere 3 bin 150 lira idari para cezas uygulanacaktr.

Bitlisin Ahlat ilçesinde pozitif vaka tespit edilen bir apartman korona virüs salgn sebebiyle karantinaya alnd. Konuyla ilgili Ahlat Kaymakamlndan yaplan açklamada, Ahlat ilçesi Tunus Mahallesi Stat Sokak Devran Apartmannda korona virüs pozitif vakalarnn görülmesi ve temasl kiilerin bulunmas sebebiyle Ahlat Kaymakaml lçe Hfzsshha Kurulunun 7 Haziran 2020 Tarih ve 51 sayl karar gereince; 7 Haziran 2020 tarihi saat 14.00 itibariyle geçici süreyle karantinaya alnmasna, apartmanda ikamet eden vatandalarn daire ve apartmanlarndan giri ve çklarnn yasaklanmasna karar verilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git