3 kişinin ölümüne 45 bin para cezası

Lice'de 3 yıl önce 10 yaşındaki bir çocuk ile 2 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Burhan Kolbaşı hakkında verilen 4 yıl 2 ay hapis cezası 45 bin 600 TL para cezasına çevrildi.

Haberler 16.09.2020 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

10 yandaki bir çocuk ile 2 kiinin yaamn yitirmesine neden olan zrhl araç sürücüsü polis Burhan Kolba hakknda verilen 4 yl 2 ay hapis cezas 45 bin 600 TL para cezasna çevrildi.

Diyarbakrn Lice ilçesinde 19 Haziran 2017 tarihinde polis Burhan Kolban sürücüsü olduu zrhl araç, kar yönden gelen minibüse çarpm ve 10 yandaki Zilan Yamanklç, minibüs sürücüsü Remzi Mentee ve yolcu lhan Ayan yaamn yitirmiti. 3 kiinin yaamn yitirmesi nedeniyle hakknda tahsirle birden fazla insann ölümüne neden olmak suçundan hakknda dava açlan polis Kolban karar durumas dün görüldü. Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde yaplan yarglamaya Yamanklç ailesi ve avukat ile sank polis Kolban avukat katld.

SORUMLU KURULU KUSURLU

Mahkeme heyeti, daha önceki bilirkii raporlar arasndaki çelikilerin giderilmesi için hazrlanan yeni raporu okudu. Raporda, Bilirkii raporunda kaza srasnda araç üzerinde patlayan lastiin zrhl araç için tadilatçnn ön gördüü özelliklerde ise lastik patlamasnda bir teknik arzann veya yoldaki cismin etkili olduu ve sank sürücü ayrca bakmdan sorumlu kuruluun kazadan kusurlu olmad, ancak kaza srasndaki araç üzerindeki hususun etken olduu dolaysyla bakm ve iletmeden sorumlu kuruluun kazann oluumundan kusurlu olduu ifadeleri yer ald.

SAVCI CEZA STED

Sonrasnda esas hakkndaki mütalaasn sunan iddia makam, sank Kolbann bilirkii raporlarnda sank Kolban olayda asli kusurlu olduu, dier sürücü Remzi Menteenin herhangi bir kusuru olmadna iaret etti. Savc, sann taksirle birden çok kiinin ölümü veya yaralanmas suçundan cezalandrlmasn talep etti.

BLNMEYEN CSMN BLMSEL

Yamanklç ailesi avukat ise, mütalaaya itirak ettiklerini, lastiin patlamasna etken olarak gösterilen bilinmeyen cisim eklinde bir nitelendirmenin bilimsel olarak açklanmasnn mümkün olmadn söyledi. Avukat, Bu durumda dahil aleyhe düzenlenen bilirkii raporlarnda planl hareket edildiinin bir göstergesidir. Raporlardaki aleyhe olan hususlar kabul etmiyoruz diyerek, sann cezalandrlmasn istedi.

Sank avukat ise, müvekkilinin araç sürücüsü olarak araç bakmndan sorumlu olmadn ileri sürerek, beraat istedi.

HAPS CEZASI PARA CEZASI OLDU

Mahkeme heyeti, ksa bir arann ardndan sank Burhan Kolba hakknda taksirle birden fazla kiinin ölümü suçlamasyla 5 yl hapis cezas verdi. Mahkeme, ardndan sann geçmii, yarglama sürecindeki pimanla ilikin davranlarn gerekçe göstererek, cezay 4 yl 2 aya indirdi. Mahkeme, bu cezay da 45 bin 600 TL para cezasna çevirdi.

Ana Sayfaya Git