3 kız kardeşin yanarak öldüğü evin, bir gün önce tahliyesi istenmiş

Konya'da, Suriye uyruklu ailenin 3 çocuğunun yaşamını yitirdiği yangının çıktığı ev için kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı verildiği, bir gön önce de aileye tebliği edildiği ortaya çıktı. İlk belirlemelere göre elektrikli ısıtıcının neden olduğu yangında kardeşlerden geriye, etrafa saçılan oyuncakları kaldı.

Haberler 24.06.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Mahallesi Saray Caddesinde Suriye uyruklu ailenin oturduu 2 katl evin üst katnda dün saat 23.00 sralarnda yangn çkt. Yangn srasnda alt katta bulunan Cihat El smail (23) ve 8 aylk hamile ei Kader El smail (21), ayn zamanda akrabalar olan komular tarafndan uyarlnca evden çkt. Ancak üst katta uyuyan çiftin çocuklar, ikizler Fatma (4) ve Aye (4) ile Nuran (2) mahsur kald. Aile, üst kat saran alevlerin arasnda kalan çocuklarn kurtarmaya çalt, ancak baaral olamad.

GERYE OYUNCAKLARI KALDI

hbar üzerine adrese sevk edilen itfaiye ekipleri yangna müdahale etti. Müdahale srasnda evin ahap tavan çöktü. Yangnn söndürülmesinin ardndan ekipler, enkaz altndan 3 kardein cansz bedenini çkard. Kardelerin cenazeleri, Konya ehir Hastanesi morgunda yaplan otopsinin ardndan Galaman Mezarlnda yan yana topraa verildi. Enkaza dönen evde, 3 küçük kzdan geriye oyuncaklar kald.

TAHLYE KARARI BR GÜN ÖNCE ALEYE BLDRLM

Suriyeli ailenin 6 yl önce Konyaya geldii, Cihat El smailin de hem inaatlarda çalp hem de kat toplayarak geçimini salad belirtildi. Mahalledeki kentsel dönüüm çalmas kapsamnda, yanan evin de ykmna karar verildii ve bir gün önce de belediye ekiplerinin evin tahliyesi için aileye teblii ettii ortaya çkt. tfaiyenin incelemesinde yangnn stcdan kaynakland, evin elektrik tesisatnn eski ve balantlarnn düzenli olmad belirlendi.

Ana Sayfaya Git