3 kuruş ödenecek...

Herkesi çok yakından ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Bütün kamu kurumları için geçerli. Kimlik Paylaşımı Sistemi (KPS) hizmeti başladı.

Haberler 30.06.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü tarafndan tutulan kiiye ait nüfus ve yerleim yeri bilgileri anlk, güncel ve güvenli bir ekilde, 7 gün 24 saat esasyla 2 bin 8 kamu kurum ve kuruluuna ulatrlacak.

çileri Bakanl, Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü tarafndan Kimlik Paylam Sistemi (KPS) katlma pay usul ve esaslar hakknda açklama yapld. Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü tarafndan tutulan kiiye ait nüfus ve yerleim yeri bilgileri anlk, güncel ve güvenli bir ekilde, 7 gün 24 saat esasyla 2 bin 8 kamu kurum ve kuruluuna ulatrlacak. Konu ile ilgili karar Resmi Gazetede yaymland.

3 KURU ÖDENECEK...

Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü açklamasnda, Bugün itibariyle 2 bin 8 kamu kurum ve kurulular ile kamu hizmeti sunan tüzel kiiliklerin online erimesine imkan salayan Kimlik Paylam Sistemi (KPS) hizmetinden; 5018 sayl Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda yer almayan kurumlar, katlma pay karlnda (ücretli) faydalanmaktadr. 5490 sayl Kanunda 19.10.2017 tarihinde yaplan deiiklik ile birlikte; KPS katlma pay, sunulan servisin nitelii dikkate alnarak 3 kuru olarak belirlenmi, her yl 213 sayl Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarnca tespit ve ilan edilen yeniden deerleme orannda artrlaca düzenlenmitir.

Bu kapsamda; 27.06.2020 tarihinde Resmi Gazetede yaymlanan Katlma Paynn ödenmesine ilikin usul ve esaslar düzenleyen; Kimlik Paylam Sistemi Üzerinden Alnan Bilgiler Karlnda Katlma Pay Ödenmesine likin Usul Ve Esaslar Hakknda Tebli ile Kanun hükümlerinin uyumu salamakla birlikte; afet ve acil durumlar, eitim, salk, seçim, altyap gibi kamu hizmetleri ile yatrm planlamalarnda kullanlabilecek; belirli yerde (il, ilçe, mahalle, köy, vb) yaayan insanlar ile binalarn (kat, daire says, kullanm amac gibi) bilgilerinin etkin olarak kullanlabilmesine olanak salayacak metinsel nitelikte tutulan adres bilgilerinin corafi koordinatlarla birletirilmesi sonucunda oluan mekansal adres verisinin de mevzuat kapsamndaki kurumlarla paylalabilmesi salanmtr denildi.

Ana Sayfaya Git