3 milyarlık fatura vurgunu

Polis, 3 milyar liralık naylon fatura düzenleyerek devleti 500 milyon lira zarara uğrattığını tespit ettiği 9 kişiyi 5 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlarla gözaltına aldı

Haberler 23.09.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri 3 milyar liralk naylon fatura düzenleyerek devleti 500 milyon lira zarara urattn tespit ettii 9 kiiyi 5 ilde gerçekletirdii e zamanl operasyonlarla gözaltna ald.

Ankara Organize Vergi Kaçakçl ile Mücadele Grup Bakanl ekiplerinin Ankara, Hatay, zmir, Diyarbakr ve Bursada faaliyet gösteren 28 mükellef ve 5 mali müavir ile bu grupla irtibat bulunduunu belirledii çok sayda firma ve ahsa ait beyanlar mercek altna almas sonucu 3 milyar liralk sahte fatura düzenlendii tespit edildi.

NAYLON FATURA OPERASYONU

Vergi müfettilerinin hazrlad ön rapor dorultusunda devleti kestikleri naylon faturalarla 500 milyon lira zarara uratan üphelilerin tespit ve yakalanmas için harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, söz konusu illerde halen faaliyet gösteren 12 firmaya ait adreslere e zamanl baskn düzenledi.

Operasyonda Ankara ve zmirde ikier, Hatayda 4, Bursada ise bir olmak üzere toplam 9 üpheli gözaltna alnrken, söz konusu firmalarda yaplan aramalarda farkl firmalara ait 72 kaeyle içerisinde fatura ve sevk irsaliyeleri bulunan 235 klasör ve 10 koli düzenlenmemi fatura ele geçirildi.

üphelilerin son 3 ylda kurduklar tabela firmalar üzerinden, fatura aç bulunan firmalarn bilgisi dahilinde kaelerini kullanarak fatura düzenledii, bu ekilde devletten 500 milyon lira KDV ald belirlendi.

Ana Sayfaya Git