İşsizliğin altında esnafın bitimi var

TESK Başkanı Palandöken: "İşsizliğin altında küçük esnafın yok olması yatıyor"

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, isizliin altnda küçük esnafn giderek yok olmasnn yattn belirterek, Perakende Yasasnda yaplacak düzenlemeyle zincir marketlere yönelik yeni kurallar getirilmesi gerektiini bildirdi.

Palandöken, yazl açklamasnda, küçük esnaf ve sanatkar korunmad için isizliin ve büyükehirlere göçün arttn kaydetti.

Her geçen gün saylar artan zincir marketler nedeniyle esnaf ve sanatkarlarn i yerlerini kapatarak patronluktan içi konumuna geçtiini ifade eden Palandöken, u deerlendirmede bulundu:

KÜçÜK ESNAF YOK OLUYOR

Ülkenin dört bir yannda zincir marketlerin el atmad meslek, gitmedikleri il ve ilçemiz kalmad. Resmen ülkenin her tarafn kuatarak küçük esnaf bitme noktasna getirdiler. Yannda eleman çaltrarak istihdama katk salayan esnafmz ekmek paras kazanamaynca dükkann kapatp büyük ehirlere göç etmek zorunda kald. Kendi iinin patronu olan esnafmz ailesiyle birlikte artk içi konumuna geçerek zincir marketlerde reyon görevlisi olarak çalyor. Teknolojiye ayak uydurmay bahane ederek küçük esnaf günden güne yok ediyorlar. sizliin altnda küçük esnafn yok olmas yatyor.

sizliin önüne geçmek için Perakende Yasasnda düzenleme yaplmas gerektiini vurgulayan Palandöken, Perakende Yasasnda yaplacak deiiklikle zincir marketlerin, her türlü ürünü satarak piyasay alt üst edilmesinin önüne geçilmeli. Ayn zamanda bu marketlerin açl-kapan saatleri ve açlacaklar yerlere getirilecek kurallarla esnaf ve sanatkarmz haksz rekabete kar korunmal. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git