İşte Erdoğan'ın Aydoğan Aydın ile son konuşması

Canlı yayın muhtarlar buluşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın yazdığı şiiri okuyan Erdoğan, son konuşmalarını açıkladı ve konuşmasında ABD'yi sert dille eleştirdi.

Haberler 02.06.2017 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Canl yayn muhtarlar bulumasnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çarpc açklamalarda bulundu. Tümgeneral Aydoan Aydnn yazd iiri okuyan Erdoan, son konumalarn açklad ve konumasnda ABDyi sert dille eletirdi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepede gerçekleen Muhtarlar Toplantsnda açklamalarda bulundu. Cumhurbakan Erdoan konumasnda ehit Tümgeneral Aydoan Aydnn Hankeye at isimli iirini okudu.

Erdoan: Dün rnak enobadaki helikopter kazasnda ehit olan aralarnda Tümgeneral Aydoan Aydn paamznda bulunduu 13 askerimize ayrca Licedeki operasyonda ehit olan 3 askerimize Allahtan rahmet yaknlarna basal diliyorum. Milletimizin ba saolsun. 23. snr Tümen Komutanl görevini yürüten Tümgeneral Aydn Kayseri Komando Tugay Komutan olduu dönemde gerçekleen 15 Temmuz Darbe Giriimine kadar sergiledii o güçlü durula da hatrlyoruz. 15 Temmuzdada güçlü bir duruu olmutu. Kato Dandaki operasyonlar yürüten Tümgeneral Aydn buradaki baarsyla da gerçekten çok deerli müstesna bir komutan olduunu göstermitir.

Rabbimiz bize ehitlerimizin diri olduunu fakat bizim bunu göremediimiz beyan ediyor. Görüyorsunuz ehitler Tepesi hiç bo kalmyor. Topran kahramanlar bekliyor. Ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor. Eer biz bugün ayyldzl bayramzn altnda özgürce nefes alyorsak minarelerimizden ezanlar 5 vakit okunmaya devam ediyorsa geleceimize güvenle bakabliyorsak bunu ehitlerimize gazilerimize ve onlarn yolundan giden kahramanlara borçluyuz.

ehit Tümgeneral Aydoan Aydnn 1992 ylnda henüz bir üstemenken yazd hankeye at isimli iiiri burada sizinle paylamak istiyorum;

Doksan kiiydik biz o gün aç susuz, uykusuz, nasr tutmu ayaklarla yürüyorduk kaygusuz. Sis çamur , kanla, terle üzerindeydik bulutlarn, ayrm Hanke yaylasnda yeerirken umutlarm. Souk namlular elimizde yürüyorduk dalara, ehitlerden selam geldi, savaan tüm salara, uzaklarm yaknlat , inancmla davamla , uyan Hanke geliyorum etimle, havamla mücadelesiyle milletimizin umutlarn yeerten komutanmzn ruhu ad mekan cennet olsun. Bir hafta önce Kato Danda çileri Bakanmz Sayn soylu ile beraber orada incelemelerdeyken kendisi ile telefonda görümütüm. Ve orada Cumhurbakanm bizim bu mücadelemiz sadece buras için deil buralarda zafere ulatmzda stanbulda da zafere ulam olacaz. Ankarada da yurdumuzun 4 bir yannda demiti. te bu kahramanlarla yürüyoruz. Hiç merak etme braktnz yerden bu bayrak yere dümeden yola devam ediyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git