İşte okulların ve kamunun tatil edildiği iller

Yoğun kar yağışı hayatı felç ederken bir çok il de ve çoğu kesminde de okullara ve kamuya tatil verdirdi

Haberler 08.12.2016 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Souk hava yava yava etkisini göstermeye balamken, kar tatilleri de yurtta ba göstermeye balad. Saanak kar yann etkisinni göstermeye balad Giresun, Rize, Artvin, Gümühane, Ordu, Bolu, Karabük, Artvin ve Ardahan illerinin baz kesimlerde okullara kar tatili verildi. Özllikle de Ordu Mesudiye youn kar yana maruz kald, ulam sfrland.

10 L DE KAR TATL

KARABÜK

Karabükte dün sabah saatlerinde balayan ve etkisini sürdüren kar ya nedeniyle Karabük merkez ile Yenice, Ovack, Safranbolu, Eflani ve Eskipazar ilçelerinde eitime bir gün ara verildi.

Karabük Valiliinden yaplan açklamada, il merkezi ve ilçelerde etkili olan kar ya nedeniyle örgün ve yaygn eitim kurumlarnda 08.12.2016 Perembe günü okullarn tatil edildii bildirildi.

Açklamann devamnda, Babakanln 2002/58 Sayl Genelgesinin 3. maddesi gereince olumsuz hava koullar nedeniyle valiliklerce okullarn tatil edilmesi halinde ayn bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli saylacaktr. Bu izin kamuda çalan hamile personeli de kapsamaktadr denildi.

BOLU

Bolunun Mengen ilçesinde kar ya nedeniyle eitime bir gün ara verildii bildirildi.

Bolu Valisi Aydn Baru, yapt yazl açklamada, kentte etkisini gösteren kar ya nedeniyle Mengende eitime bir gün ara verilmesi karar alndn belirtti.

.

ARTVN

Artvin Valiliinden yaplan yazl açklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eitim-öretime 8 Aralk Perembe (bugün) bir gün süreyle ara verildii belirtildi.

Açklamada, ayrca il merkezi, Borçka ve Murgul lçelerinde kamu kurumlarnda görev yapan engelli ve hamile personelinde 08.12.2016 tarihinde 1 gün süre ile idari izinli saylaca kaydedildi..

Ardahanda youn kar ya ve frtna nedeniyle Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde eitime bir gün süreyle ara verildi..

TRABZON

.Akçaabat ilçesine bal Acsu, Aydn, Aaçl, Akpnar, Erikli, Meeli, Demirci, Demirkap, Dörtyol, Sebat, Sertkaya, inik, Iklar, Iklar Orta, Akçaköy, Uçarsu, Uurlu, Hakk Altnta, Metinkale, Prasolu, Kaleönü Murat Köse ilkokul-ortaokullar, Iklar çok Programl Anadolu Lisesi ile ilçe merkezine tanan örencilerin yan sra Arakl ilçesinde merkez ve sahil kesiminde kalan okullarn dndaki tüm okullar ile ilçe merkezine tanan örencilerin eitimine ara verildi..

GÜMÜHANE

Gümühane Valiliinden yaplan açklamada, Kürtün ilçesinde ar souklara bal buzlanma ve beklenen kar nedeniyle, herhangi olumsuzlua veya maduriyete meydan vermemek amacyla tüm eitim öretim kurumlarnn bir gün tatil edildii bildirildi.

Açklamada, kamu kurum ve kurulularnda çalan engelli ve hamile personelin de idari izinli saylaca ifade edildi..

Ana Sayfaya Git