İşte yeni Yüksekova…

PKK'nın büyük zarar verdiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde başlatılan konut hamlesi kapsamındaki çalışmalar havadan görüntülendi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Projelerimiz tamamlandığında yeni bir Yüksekova inşa edilmiş olacak." ifadelerini kullandı.

Haberler 18.03.2018 - 13:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOK tarafndan Hakkarinin Yüksekova ilçesinde inas devam eden konutlar insansz hava arac ile görüntülendi. Yüksekovadaki çalmalarla ilgili bilgi veren TOK Bakan Turan, bölücü terör örgütü PKKnn yakp ykt yerleri yeniden imar ve ina etmeye baladklarn belirtti.

Yüksekovada kent kimlii ve merkezi niteliklerle güçlü balar olan, halkn beklentilerine yant veren, güçlü fiziki, sosyal altyaps bulunan yeni yerleim alanlar kurduklarn aktaran Turan, inaat süren projelerin vatandalarn tüm ihtiyaçlarna cevap vereceini açklad.

Yüksekovada PKK terör örgütünce evleri harabeye döndürülen halkn acil konut ihtiyacn karlamak için büyük bir konut hamlesi balattklarn vurgulayan Turan, Yüksekovada alt bölgede 3 bin 63 konut ina edeceiz. Konutlarmzn inas hzla devam ediyor. Projelerimiz tamamlandnda yeni bir Yüksekova ina edilmi olacak deerlendirmesini yapt.

YEN BR EHR KURULUYOR

lçede sosyal donat projeleri de ina ettiklerini vurgulayan Turan, camisinden, dükkanndan, ticaret merkezine kadar her ihtiyaca cevap veren yeni bir ehir ortaya çkardklarn belirtti. Projelerin tamamlanmas ile yeni istihdam alanlar ve yeni i olanaklarnn da oluacan vurgulayan Turan, böylece büyük ehirlere göçün de önüne geçileceini bildirdi.

HAKKARYE 2 MLYAR LRALIK YATIRIM

TOKnin Hakkaride yapt yatrmlar hakknda da bilgi veren Turan, kentte 4 bin 129 konutun inasna baladklarn ve bunlarn bin 66snn tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiini belirtti.

TOK Bakan Ergün Turan, Hakkaride ayrca 5 cami, 3 hastane, spor salonu, kamu hizmet binas, aile salk merkezi, 4 okul ve ticaret merkezi olmak üzere 2 milyar liralk yatrm yaptklarn da kaydetti.

Ana Sayfaya Git