İcazet aldılar

Diyarbakır'da Alimler ve Medreseler Birliğine (İTTİHADUL ULEMA) bağlı Kuran kurslarında eğitim gören 38 öğrenciye belge verildi.

Haberler 29.04.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

limler ve Medreseler Birlii (TTHADUL ULEMA) bal medreselerde eitim gören 38 mücaz için merasim düzenledi. TTHADUL ULEMAnn Diyarbakrdaki Genel Merkez Binasnda düzenlenen icazet merasimi, Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Yaklak 4 yldr aldklar Sarf, Nahv, Tefsir, Hadis, Fkh gibi ilimlerde baar gösterip eitimlerini tamamlayan 38 erkek örenci, salavat eliinde salona girdiler. Muhammed Emin Ylmazn Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programa yurtiçi ve yurt dndan birçok lim ve cemaat temsilcisi katld.

Bugün ümmet periandr

cazet programnn açl konumasn yapan TTHADUL ULEMA üyesi Molla Abdulkudüs Yalçn, ümmetin perian bir halde olduunu kaydederek, Bu perianln derdi ve çaresi ilim ve ulema ile ancak mümkündür. Ümmet perian haldedir. Ümmet hastadr. Ümmet parçalanm, ümmet zalimlerin pençesi altnda perian haldedir. Bu perian hal ile ümmet tefrika içerisinde. Ümmet kardelik, muhabbeti, merhameti kaybetmi durumda maalesef. Ümmet ilim ve amel iman ile slami vazifesini unutmu durumda. üphesiz bu sorunlarn çaresi, slam lemi, Rabbani limlerdir. nallah bu tür toplantlar ve cemaatler Müslümanlarn tekrar birlik kardelik içinde olmalarna vesile olacaktr. dedi.

limler gökteki yldzlar gibidir

Programa yurtiçi ve yurtdndan gelen birçok misafirin bulunduunu aktaran Yalçn, katlm gösteren herkese teekkür etti.

lmin bir aydnlk ve servet olduuna dikkat çeken Yalçn, lim; Hazreti Muhammedin mirasdr. Allah katnda limlerin deeri çok yüksektir. lim gökteki yldzlar gibidir. nsan onlarla doru yolu bulur. lim; peygamber varisidir. Hazreti Muhammedin mirasn bugüne kadar limler getirmilerdir. Hedefimiz özellikle limlerimizin kardelik ortamn tesis etme ve muhabbeti gelitirmede ve dümanlara kar çalmasdr. Müslümanlar birbirlerinin dostu, küfür ve kfirlere kar da dümandr. diye konutu.

Açl konumasnn ardndan TTHADUL ULEMAnn çalmalarn konu alan sinevizyon gösterimi sunuldu.

Kurann ve slamn hamisi olmalyz

TTHADUL ULEME Genel Bakan Molla Enver Klçarslan, yapt konumada, böylesi icazetlerin bölge için çok önemli olduunu vurgulad.

Davetlerine icabet eden katlmclara teekkürlerini ileten Klçarslan, Allaha ükürler olsun ki memleketimizde böyle merasimler her geçen gün artmaktadr. Enbiyalarn hepsi limdi. Bizler Kurana ve Peygamberimizin sünnetine baktmzda, hep ilmin övüldüünü göreceiz. Lakin limler görevlerini yerine getirmelidirler. Allah, Kuran bizlere miras olarak göndermitir. Kurann ve slamn hamisi limler olmaldr. çünkü Kuran bilenler limlerdir. Ama maalesef bazlar Allahn ve Peygamberinin bu emanetine ihanet etmektedirler. Bazlar da elhamdülillah Kurana ve sünnete sahip çkp onunla amel etmekte ve hep ilerlemektedirler. En büyük fazilette budur. dedi.

Kuran-a ve sünnete sahip çkmalyz

slam dümanlarnn Müslümanlar dinlerinden koparmak için tüm gücüyle mücadele ettiine dikkat çeken Klçarslan, Küfür ehli, slam dümanlar Müslümanlar kendi dinlerine çekmek istiyorlar. Müslümanlar dinlerinden koparmak için ellerinden geleni yapmaktadrlar. Bugün ilimle çevrilen slam corafyas Hristiyan ve Yahudilerin ayaklar altnda ezilmektedir. Tüm güçleriyle mücadele edip bizleri dinimizden, slamdan, Kurandan uzaklatrmak istiyorlar. Bizler, ilim ehli olanlar, limler her eyden önce Kurana ve Peygamberimizin sünnetine sahip çkmalyz. Kim ki Kurana ve sünnete sahip çkarsa cennette Peygamber ile birlikte olur. Bizler Peygamberin dostlar olmalyz. Bizler Allahn rzasn kazanmalyz. diye konutu.

Amaçlar Müslümanlar parçalayp slamdan uzaklatrmaktr

Konumasnn devamnda Klçarslan unlar söyledi: Allah Kuran muhafaza etmitir. Tarihten bu yana küfür ne yapmsa da Kurana bir üphe getirememilerdir. Bu sefer sünneti Kurandan uzaklatrmaya çaltlar. Bugün küfür silahyla, ekonomisiyle ve tüm gücüyle slam leminin üzerinde younlam durumda. Amaçlar Müslümanlar parçalamak ve slamdan uzaklatrmaktr. Bununla da yetinmeyip bazlarn satn alp Müslüman suretinde Kuran ve sünnet dümanln yapyorlar. Büyük limlere ve onlarn getirmi olduklar mezheplere hakaret ediyorlar.

limler insanlarn hidayeti için çalmal

Medreselerdeki talebelere slam dininin tüm ilimlerinin öretilmesi gerektiini vurgulayan Klçarslan, lahiyatlarda ilimler tam olmad için oradaki talebelerin kafalarn karmakark yapmlardr. Örencilerin kafalarn kartranlar Kurana hainlik yapanlardr. Bunlar Yahudi ve Hristiyanlar tarafndan oluturulan bir projedir. Tek amaçlar Müslüman gençliimizi Kuran ve sünnetten uzaklatrmaktr. Bizler sünnetle amel etmezsek Kuran ile de amel edemeyiz. Hadis, Kurann bir tefsiridir. Bu ekilde insanlar küfre götürmek istiyorlar. Bu nedenle bizler medreselerimizde çokça Kurann ve sünnetin üzerinde çalmalyz. Örencilerimize her eyi öretmeliyiz. Bunu yapmazsak bu millet cahil kalacaktr. Medreseden mezun olan talebeler Kurana ve slama hamilik yapmalar gerekir. Eer ki bir lim ilim okuyup, ilmini dünyevi makamlar için harcarsa cennetin kokusu bile ona gitmeyecektir. Peygamberimiz yemeden içmeden insanlarn hidayeti için durmadan çalmtr. limler de Peygamberin yolundan giderek insanlarn hidayeti için çalmaldr. ifadelerini kulland.

Bunlar slam ümmetinin limleridir

Din Görevlileri Birlii (DN-BR-DER) Genel Bakan Muhittin Hamdi Yldrm, çalmalarndan dolay TTHADUL ULEMA yetkililere teekkür ederek, unlar söyledi:

Biz kardelik köprüsü kapsamnda sekizincisini yaptmz programmzn Urfa, Diyarbakr, Mardin, Bitlis, Siirt, Batman bölgesinde iken kardelerimiz böyle bir icazet merasiminde bizi haberdar ettiler. Programmz da özellikle deiiklik yaptk. Ankaradan 50 hocamzla birlikte sizleri ziyarete geldik. Zaten biz, kardelik köprüsünü kurmaya çalyoruz. Bu köprü burada kurulmu, biz de onlara katlalm. Erbakan Hocamzla 24 yl beraber çaltm. Erbakan Hoca, Uzaydan gelen bir uçakla yeryüzüne insek, Müslümanz. Üzerimize farz olan ilk ey aramzdan istiare edip birini emir seçeceiz ve ona tabi olup hangi ibadetin vakti gelmise onu eda edeceiz demiti. Öyleyse bizden önce gelenler varsa elbette biz de hemen onlara tabi olacaz. slamda tefrika haramdr, ittifak esastr. Ne güzel ite; TTHADUL ULEMA burada, limler birlii olarak toplanmz. Bu limler, slam ümmetinin limleridir. Efendimizden bugüne kadar slam ümmetinin ilmini bize kadar aktaran silsileye icazet diyoruz. Bu ilimleri örenme farz- ayndr, Tüm ümmetin evlatlarnn hepsine farz- ayn deilse bile büyük bir ksmna farz- kifayedir. Bu ilimleri örenen kardelerimizin icazet merasimine gelmekten ve bu kardelik köprüsünü kurmaktan çok mutluyuz. Yüce Rabbim burada bulunan kardeleri toplu olarak hepimizi affeylesin, birliimizi ve dirliimizi salasn. Güneydou bölgemiz Türkiyenin dizleridir. Emperyalistler o dizleri vuruyor. Biz bunu Karadeniz Bölgesi, stanbul, Ankara olarak hissettik ve o bölgelerden buraya, bu bölgelerden de oraya ulemamz birbiriyle tantrmak için bu köprüyü kurduk. Bu çalmann u an tam merkezindeyiz. Bu çalmaya katlan, emek veren, ders gören ve ulema olarak bulunan cümle kardelerimden rabbim raz olsun.

Ardndan icazet alan limler adna Metin Alpaut bir konuma yapt. Daha sonra sahneye davet edilen TTAHADUL ULEMA üyeleri Molla Muhammed Beir Varol, Molla Vahdettin Araki, Molla Nazm Amidi ve Molla Abdurrahman Murmuluvi toplu icazet metni okundu. Daha sonra tek tek 38 ilim talebesine icazetleri verildi. cazet program, duann ardndan yaplan ikramlarn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git