İçişleri Bakanı Soylu: Uyuşturucudan 15 bin 262 kişi tutuklandı

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu ile mücadele mobil uygulama projesinin tanıtım toplantısında konuştu. Uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin Soylu, "2018 yılbaşından, 25 Eylül'e kadar 15 bin 262 uyuşturucudan tutuklama gerçekleştirildi. Bunun 13 bin 229'u sokak satıcısı. Bugünden sonra sokaklarda çok daha büyük bir kararlılıkla çocuklarımızın, gençlerimizin güvenli bir halde olmasını temin eden adımlarımız devam edecektir" dedi.

Haberler 27.09.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çLER Bakan Süleyman Soylu, uyuturucu ile mücadele mobil uygulama projesinin tantm toplantsnda konutu. Uyuturucu ile mücadeleye ilikin Soylu, 2018 ylbandan, 25 Eylüle kadar 15 bin 262 uyuturucudan tutuklama gerçekletirildi. Bunun 13 bin 229u sokak satcs. Bugünden sonra sokaklarda çok daha büyük bir kararllkla çocuklarmzn, gençlerimizin güvenli bir halde olmasn temin eden admlarmz devam edecektir dedi.

EN ZAYIF NOKTAMIZ BENM çOCUUM YAPMAZ YAKLAIMI

Ebeveynlere uyuturucu ile mücadele konusunda uyarlarda bulunan Soylu, PKK silah alyorsa evlatlarmz ehit ediyorsa o silahn paras uyuturucu ticaretinden geliyor. Herkesi zehirliyorlar. Uyuturucu meselesinde kimse kendisini bu iin dnda görmesin. En zayf noktamz benim çocuum yapmaz yaklam. Bu iin ticaretini yapanlar uzmanlayor. Yeni kandrma, aldatma yöntemleri ortaya koyuyorlar. Bu yöntemler, dijitalleme ile birlikte artyor. Bu mücadeleyi 81 milyonun tamamyla vermek zorundayz. Okul önünde gezen tipleri, çocuklarmzn arkadalarn, davranlarn, harçlklarn nasl harcadklarn, olup bitene dikkat etmeliyiz. Film izlerken gösterdiimiz dikkati mahallemizi izlerken daha fazla göstermeliyiz. Uyuturucu üphesini güvenlik birimlerimize bildirmeliyiz diye konutu.

GÜVENLK BRMLERMZ OKULLARIN ETRAFINDA YNE KU UçURTMAYACAKLAR

Soylu, 24 saat alarm halindeyiz. Evlatlarmz okula gönderdiinizde, devletimizin bütün güvenlik birimlerinin alarm halinde olduunun evlatlarmzn güven içinde evlerine dönmeleri için sorumluluumuzu biliyor buna göre hareket ediyoruz. Geçen sene güvenlik birimlerimiz okullarn etrafnda ku uçurtmadlar. Yine ku uçurtmayacaklar güvenimiz tam dedi.

UYUTURUCUDAN 15 BN 262 K TUTUKLANDI

Uyuturucu ile mücadeleye ilikin Soylu, Bu illeti dört koldan ablukaya almalyz. 2018 ylbandan, 25 Eylüle kadar 15 bin 262 uyuturucudan tutuklama gerçekletirildi. Bunun 13 bin 229u sokak satcs. Bugünden sonra sokaklarda çok daha büyük bir kararllkla çocuklarmzn, gençlerimizin güvenli bir halde olmasn temin eden admlarmz devam edecektir dedi.

UYUTURUCU LE MÜCADELE MOBL UYGULAMA PROJES

Uyuturucu ile mücadele mobil uygulama projesine ilikin Soylu, Uygulamay telefonlarna indiren vatandalarmz, önce sisteme kayt oluyor. Uyuturucu sat ve kullanm ile ilgili herhangi bir olay gözlendiinde vatandalarmz bu uygulama ile bildirimlerini ksa sürede yapyorlar. Bildirimi yapanlarn sadece telefon numaralar görünüyor. Bu sayede konum belirleniyor. En yakn yerdeki polis ekipleri müdahale ediyor. Bildirim yapann kimlik bilgileri kesinlikle gizli. hbar ve ikayet konusunda en çok çekinilen konu bu. Soruturmann hiçbir aamasnda üçüncü kiiler tarafndan kesinlikle bilinmiyor. Böylece zehir tacirlerinin etrafndaki çemberi hep birlikte daraltm oluyoruz. Yeni yüzyl, yeni suçlar, suç ileme yöntemleri getirdi. Her alanda teknoloji kullanmn üst seviyeye çkarmaya çalyoruz açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git