İkisinden de iz haber yok

Tunceli'de kayıp uzman çavuş ve Gülistan'dan dün de iz yok

Haberler 27.03.2020 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide, 17 Mart günü Munzur Nehrindeki eitim srasnda botun devrilmesi sonucu akntya kaplan Jandarma Uzman çavu Ylmaz Güne (36) ile 5 Ocaktan bu yana kendisinden haber alnamayan üniversite örencisi Gülistan Dokunun arama çalmalarnda bugün de bir ize rastlanlmad.

Tunceli l Jandarma Komutanl bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timinin, Munzur Nehrinin Anafatma mevkisinde 17 Mart günü yapt eitim srasnda devrilen botta, 3 asker kendi imkanlaryla kurtulurken, Jandarma Uzman çavu Ylmaz Güne ise akntya kaplp, kayboldu.

Günein bulunmas için bölgede Deniz Kuvvetleri Komutanl bünyesindeki Su alt Arama Timi (SAT), Ankara, Van ve Diyarbakr jandarma il komutanlklar bünyesinde görev yapan JAK timleri, Elaz ve Rize il emniyet müdürlüünde görevli su alt arama kurtarma polisleri ve AFAD ekipleri çalma balatt.

Güne için balatlan arama çalmalarnn 10uncu gününde ekipler, Munzur Nehri ve Uzunçayr Baraj Gölü kysnda arama çalmas yaparken, Deniz Kuvvetleri Komutanl bünyesindeki timler ise 2 robot kameraya baraj gölü derinliklerine aramalar yapt. Bugün yaplar arama çalmalarnda Günee ait bir ize rastlanlmad.

ALES çALIMALARI YERNDE TAKP ETT

Jandarma Uzman çavu Ylmaz Günein Kahramanmaran Elbistan ilçesinden Tunceliye gelen babas Emin Güne, annesi Aysel Güne ve ei Gülnur Ortakç Güne ile yaknlar, arama kurtarma çalmalarn yerinde takip etti. Vali Tuncay Sonel, beraberindeki Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Turgay Aras ile Günein ailesine yaplan arama çalmalar hakknda bilgi verdi.

GÜLSTAN DOKUDAN DA Z YOK

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, kald yurttan 5 Ocak günü ayrldktan sonra kendisinden bir daha haber alnmad. Ailesinin ihbar üzerine 82 gün önce balatlan arama çalmalar sürüyor. Arama ekipleri, Dokunun bulunmas için Uzunçayr Baraj Gölü yüzeyi ve kysnda arama çalmalarn sürdürdü. Bugün yaplan arama çalmalarnda Gülistan Dokuya ait bir ize rastlanamad.

Ana Sayfaya Git