"İnanç platosu" oluşturuluyor

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, Viranşehir ilçesindeki Hazreti Eyyüp, eşi Hazreti Rahime Hatun ile Hazreti Elyasa'nın türbelerinin yer aldığı 470 dönümlük alanın inanç platosuna dönüştürülmesi için protokol imzalandı.

Haberler 03.10.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Büyükehir Belediyesinden yaplan yazl açklamaya göre, her yl yerli ve yabanc binlerce turistin ziyaret ettii Viranehir lçesinin Eyyüp Nebi beldesinde kutsal mekanlarn bakm ve restorasyonu için Valilik, Büyükehir Belediyesi ve Viranehir Belediyesi arasnda protokol yapld.

Vali Abdullah Erin, Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi ve Viranehir Belediye Bakan Vekili Ömer Dereci, bölgede incelemelerde bulunduktan sonra hazrlanan protokolü imzalad.

nanç platosu oluturuluyor

Protokole göre, Hazreti Eyyüp, ei Hazreti Rahime Hatun ile Hazreti Elyasann türbelerinin yer ald 470 dönümlük alan, inanç platosuna dönütürülecek. Maliyeti yaklak 100 milyon liray bulan proje kapsamnda oluturulacak inanç platosunda cami, medrese, aevi, külliye, ziyaretçi merkezi, ifal su merkezi, çar kompleksi, türbeler, dinlenme alanlar, seyir teraslar ile otoparklar yer alacak.

Açklamada görülerine yer verilen Vali Abdullah Erin, kentte görev yapt dönem içerisindeki en güzel çalmalardan birine imza attklarn dile getirdi. Erin, Ruhumuzun sükunete erdii bir protokole imza attk. Emei geçen tüm arkadalarmz tebrik ediyorum. ifadelerini kulland.

Nihat çiftçi de yaklak bir yldr üzerinde çaltklar projenin ihale aamasna geldiini belirterek, çevre düzenlemesine de yapacaz. Eyüp Peygamber makamna yakr bir proje oldu. Gezme alanlar ve bunun yannda sabr tayla ve ayn ekilde ifal suyu da yan yana nitelendirerek ziyarete gelen halkmza sunacaz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git