Kahraman polis anlattı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde intihar etmek için Dicle Nehri'ne atlayan kadını, akıntıya rağmen sudan çıkararak kurtaran polis memuru Nuh Toprak, olay anını anlattı.

Haberler 15.03.2019 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesinde intihar etmek için Dicle Nehrine atlayan kadn, akntya ramen sudan çkararak kurtaran polis memuru Nuh Toprak, olay ann anlatt.

Cizre ilçesinde intihar etmek için 12 Martta Dicle Nehrine atlayan kadn, akntya ramen sudan çkarmay baaran Cizre Emniyet Müdürlüünde görevli polis memuru Nuh Toprak, o gün yaananlar aktard.

Toprak, olay günü rutin devriye görevi için meslektalar ile Brca Belek Parknda yaya olarak devriye görevinde olduklarn anmsatarak nehir kenarndaki ykk surlardan bir kadnn suya atladn gördüünü söyledi.

Arkadalaryla olay yerine kotuklarn ve nehrin ortasnda akntya kaplan kadn gördüünü belirten Toprak, belindeki silah, cebindeki telefonu ile üniformasn çkarmadan akntya ramen hemen suya atladn dile getirdi. Akntya ramen çok zor da olsa kadn bileinden yakaladn ifade eden Toprak, öyle konutu:

Ancak kadn beni de suyun içine çekmeye çalt. Bir yandan kadn kurtarmak dier yandan da aknt ile mücadele ettim ve zor da olsa kadn kyya kadar getirmeyi baardm. Nehir kenarndaki arkadalarmn yardm ile kadn sudan çkardk ve ilk müdahaleyi orada yaptktan sonra salk ekiplerine haber verdik.

Yaanan olaydan sonra kadnn yaadn örendiinde çok mutlu olduunu dile getiren Toprak, Boulacam göze alarak nehre atlayp kadn kurtardm. imdi olsa yine atlarm. Kadn kurtardm için çok mutluyum. Hiçbir ey bir insann canndan daha önemli olamaz. Benim yerimde de kim olsa ayn eyi yapard. Umarm bu ve buna benzer olaylar hiç bir zaman yaanmaz. dedi.

Toprak, hastanede tedavisi süren A.Eye de geçmi olsun dileinde bulundu.

- Olay

Dicle Mahallesi Brca Belek Park yaknlarnda devriye görevi yapan Cizre lçe Emniyet Müdürlüü ekibi, 12 Martta bir kadnn intihar etmek için Dicle Nehrine atladn fark etmiti. Ekipte yer alan polis memuru Nuh Toprak da hemen kadnn ardndan suya atlam, akntya ramen yüzerek kadn yakaladktan sonra kyya çkarmay baarmt.

112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesine kaldrlan kadnn 39 yandaki A.E. olduu belirlenmiti.

Ana Sayfaya Git