İslamofobik çevreler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alıyor

İslam'a ve Müslümanlara karşı ön yargı ve akıl dışı nefret olarak tanımlanan İslamofobi dünyada yer etmiş bir "hastalık" olarak ortaya çıkıyor.

Haberler 30.03.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

slamofobi, Arap Yarmadasnda bin 400 yl önce slamn douundan beri var olmasna ramen, bin 300 yl akn süredir kitle iletiim araçlarnn olmay slamofobik kiilerin yakn çevrelerine olan etkisini snrl kld.

Bugünün slamofobik çevreleri, interneti aktif ekilde kullanarak nefret, rkçlk ve tehlikeli siyasi gündemleri daha kolay yayyor.

Bu çevrelerin bugünlerde paylatklar ortak özellik ise Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana duyduklar nefret.

Bu kiiler, Erdoann sraile yönelik güçlü eletirilerine nefretle yaklayor ve Erdoann itibarn lekelemek için her çareye bavuruyor.

Kendini ar Siyonist olarak nitelendiren Amerikal Pamela Geller, Türkiye ve Erdoana sosyal medya platformu Twitter ve yönettii internet sitesi üzerinden saldrarak ar ithamlarda bulundu.

Geller, Erdoann ifadelerini çarptarak, Türkiyeyi ziyarete gelen slam kart görülere sahip Avustralyallar öldürmekle tehdit ettii iddiasnda bulundu.

Erdoan hedef alyor

Yeni Zelandada 15 Martta iki camiye düzenlenen 50 kiinin yaamn yitirdii terör saldrlarnn ardndan Erdoan, Avustralya doumlu teröristin Türkiye ziyaretine deinerek, bu teröristinkiyle benzer niyetlere sahip kiilerin Türkiyeye gelmemesini istemiti.

Geller, kendi amacna hizmet etmek için Erdoann sözlerini çarptmaktan çekinmedi.

Hükümeti, Birlemi Milletler (BM) kararlarn çineyerek Bat eriada yasa d yerleim yerleri ina eden ve aralarnda kadn ve çocuklarn da bulunduu Filistinli sivilleri öldüren baka bir slamofobik srail Babakan Binyamin Netanyahu, Cumhurbakan Erdoan diktatör olarak nitelendirdi.

Göçmen kart ar sac politikalaryla bilinen slamofobik Hollandal siyasetçi Geert Wilders, konumalarnda Erdoan seven Hollanda vatandalar ve göçmenlerin ülkeden defolup gitmesini istediini söyledi.

slama ve Müslüman ülkelere saldrgan tavrlaryla bilinen Kanadal slamofobik yazar Tarek Fatah, Erdoan için hakaret dolu ifadeler kullanrken, destekçilerini faist olarak nitelendirdi.

Sosyal medya hesaplarn slam ve Erdoana saldrmak için kullanan Siyonist Ben Shapiro da 15 Temmuz darbe giriimini desteklemek amacyla Twitter hesabndan yapt paylamda Erdoann terörü destekledii yönünde iddialarda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git