İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, tahliye edildi

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, avukatının itiarazı üzerine tahliye edildi.

Haberler 08.11.2016 - 15:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski stanbul Emniyet Müdürü Hüseyin çapkn, tahliye edildi. Geçtiimiz dönemde FETOnun mülkiye yaplanmasnda görev ald iddia edilen çapkn, tutuklanmt. Avukatnn itiraz sonrasnda ise bugün tahliye edildii örenildi.

FETÖ/PDYnin mülkiye yaplanmasna ilikin soruturma kapsamnda tutuklanan eski stanbul Emniyet Müdürü çapknn, avukatnn talebi üzerine tahliyesine karar verildi.

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savclarndan Mehmet enay Baygn tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda 3 Eylülde tutuklanan çapknn avukat Fahrettin Kocagöz, dün nöbetçi stanbul 14. Sulh Ceza Hakimliine bavurarak, müvekkilinin tutukluluuna itiraz etti.

Avukat Kocagöz, itiraz ve tahliye talepli dilekçesinde, müvekkilinin emekli olduu gerekçesiyle serbest braklmasn istedi.

Talebi deerlendiren hakimlik, emekli olmas ve atl suçun tutukluluk haliyle orantl bulunmamas gerekçesiyle çapknn tahliyesine hükmederken, üpheli hakknda yurt dna çk yasandan oluan adli kontrol tedbiri uygulanmasn kararlatrd.

çapknn avukat Kocagöz, tahliye kararnn ardndan yapt yazl açklamada, müvekkilinin, 40 yla akn süre milletine sadakatle hizmet ettiini aktararak, müvekkilinin bu terör örgütü ve üyeleriyle yasa d herhangi bir birliktelii olmadnn bu kararla tescillendiini savundu.

Ana Sayfaya Git