İstanbul-Washington uçağı sahipsiz telefon sebebiyle geri döndü

İstanbul Washington seferini tamamlamak üzere yola çıkan uçak, içinde bulunan sahipsiz bir cep telefonu sebebi ile Romanya Hava Sahası üzerinden Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

Haberler 02.08.2017 - 23:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Washington seferini tamamlamak üzere yola çkan uçak, içinde bulunan sahipsiz bir cep telefonu sebebi ile Romanya Hava Sahas üzerinden Atatürk Havalimanna geri döndü.

Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Yollarnn TK-07 sefer sayl Airbus A333 tipi TC-JNP kuyruk tescilli uça 277 yolcusuyla Washington seferini yapmak üzere saat 15.12de AtatürkHavalimanndan havaland. Kalktan yaklak yarm saat sonra uçak içerisinde sahipsiz bir cep telefonu bulundu. Bunun üzerine kaptan pilot, Atatürk Havaliman Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek geri dönü karar ald.

AYNI UçAKLA GÖNDERLDLER

Romanya Hava Sahas üzerinden geri dönen THY uça saat 17.30da Atatürk Havalimanna sorunsuz bir ekilde iniini gerçekletirdi. TC-JNP kuyruk tescilli uçakta yaplan güvenlik kontrolünde herhangi bir olumsuzlua rastlanmazken, 277 yolcu ayn uçakla saat 18:58de Washingtona gitmek üzere havaland.

Ana Sayfaya Git