İstinat duvarı onarılmadı!

Diyarbakır'da 5 yıl önce yıkılan istinat duvarının yerine yenisi yapılmadı

Haberler 14.03.2020 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir ilçesine bal Seyrantepe Mahallesi TOK 2nci Cadde üzerinde bulunan mahalledeki evlerin kaymasn engelleyen istinat duvar 5 yl önce ykld.

Uçurumun kenarnda bulunan evlerin birçounda çatlaklarn gözlemlendii Seyrantepe Mahallesinde, 5 yl geçmesine ramen yetkililer henüz bir çalma yapmad.

Evlerinde sürekli korku içerisinde olduklarn belirten mahalle sakinleri, olas bir felakette can kayb yaanrsa bunun hesabn kimsenin veremeyeceini söyledi.

Mahalle sakinleri, yaadklar bu maduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiini belirterek, yetkililerin skntlarn çözmesini istedi.

BZE VERDKLER SÖZÜ TUTMADILAR

Belediyenin kendilerine yeni ve daha salam bir istinat duvar yapaca sözü verildiini söyleyen Hamdullah Güne, 5 yl önce evimin önünde istinat duvar vard. Belediye, evimin önündeki duvar ykp yeni ve daha salam bir duvar yapacaklarn söyledi. Fakat yktklar günden bugüne ilgilenen olmad. Bize verdikleri sözü tutan da olmad. nann imknm olsayd kendim buraya koruyucu duvar örerdim. çünkü evimde benimle beraber 8 insan yayor. Allah korusun bu ev yklrsa hepimiz gideriz. Böyle bir durum yaanrsa bunun hesabn kim verecek. eklinde konutu.

Yetkililere çarda bulunan Güne, Yetkililer bu duruma derhal bir çare bulsunlar. Eskisi gibi bir istinat duvar örsünler. Bize verdikleri sözü tutsunlar. ifadelerini kulland.

EVLER YIKILIP ÖLÜMLER YAANIRSA

Yklan istinat duvarnn oluturduu boluktan dolay evlerin arlk yaparak tehlike saçtn belirten Berat Güne, 5 yl önce evlerimizin önünde bulunan istinat duvarn belediye gelip ykt. Yenisini yapma sözü ile yktklar duvardan dolay evin arl aa doru kaynca, evimizin içerisinde çatlaklklar olutu. eklinde konutu.

Yaadklar maduriyeti devletin ilgili kurumlarna iletmelerine ramen olumlu bir netice alamadklarn söyleyen Güne, Yaadmz sknty gidermek için 2 kez CMERe bavurduk fakat dönü olmad. 3 kez de Diyarbakr Belediye Fen leri Müdürlüüne gittik yine bizimle ilgilenen olmad. Bizim ev gibi birçok ev tehlike altnda. Herhangi bir olumsuzluk durumunda evler yklp ölümler olursa inann kimse hesabn veremez. Bir an önce yetkililerin bu sknty gidermeleri gerekiyor. çocuklar buralarda yürüyor. Evlerin altndaki toprak sürekli kayyor. Yukarlardan talar düüyor. Ksacas burada birçok sknt olduu için acilen müdahale edilmesi gerekiyor. dedi.

stinat duvarnn yklmasndan sonra uçurumun çocuklar için bir risk oluturduunu belirten Mehmet Ouz, Buradaki istinat duvarnn yklmasndan dolay ilgilenen kimse olmad. Burann böyle olmas çocuklarn düme riskini de artryor. Maalesef böyle olmasna ramen ilgilenen pek kimse yok. Evlerimizde çatlaklar olutu. Evlerimizin altndan geçen toprak sland vakit kayma riski oluuyor. Yetkililerin bu skntlarmz görmelerini istiyoruz. Derhal bir önlem almalarn da talep ediyoruz. ifadelerini kulland.

Konuyla ilgili görümek istediimiz belediye yetkilileri, dönü yapacaklarn söyledikleri halde herhangi bir açklama yapmadlar.

Ana Sayfaya Git