İzinsiz protestoya gözaltı

KESK Diyarbakır'da KHK kararları kapsamında ihraç edilen üyelerine ilişkin protesto eylemi yapmak istedi. Polis zinsiz protestoya müdahale etti, diren 32 kişi gözaltına alındı.

Haberler 18.07.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aralarnda ihraç edilenlerin de bulunduu KESKe bal sendikalarn KHK kararlarn protesto için Diyarbakrn Yenienir ilçesinde yapmak istedikleri basn açklamasna OHAL kapsamnda polis izin vermedi. Polis müdürü ile sendika temsilcilerinin konumasndan bir sonuç çkmaynca açklama yapmalarna OHAL nedeniyle izin verilmeyen sendikallar, bu kez oturma eylemie direnince polis 32 kiiyi gözaltna ald.

14 Temmuzda çkarlan KHK ile ihraç edilen kamu görevlilerinin de aralarnda bulunduu KESKe bal sendikalar, KHK kararlarn protosto etmek için youn güvenlik önlemlerinin alnd Yeniehir lçesi Ofis semtinde basn açklamas için topland.

OHAL ARTLARINA GÖRE ZN YOK

Polis müdürü, sendika temsilcilerine OHAL kapsamnda toplant, gösteri, yürüyü ve basn açklamalarnn yasak olduunu ve açklamaya izin vermeyeceklerini dalmamalar halinde müdahale edileceini söyledi. Sendika temsilcileri ise, arkadalarnn KHK ihraç edildiini dikkat çekmek amacyla basn açklamas yapmak istediklerini belirterek kötü bir niyetlerinin olmadn söyledi.

POLS VE SENDKA ÜYELER DYALOU

Polis müdürü bu kez sendika temsilcilerine, Eer gerçekten iyi niyetliyseniz OHAL komisyonu kuruldu, arkadalarnzla ilgili dilekçeleri vererek hakknz arayabilirisiniz. Eer kanuni olarak hakknz aramak adna kanunsuz bir eyleme girerseniz. Biz size müdahale etmek zorunda kalacaz. u an bir suç tekil ediyorsunuz. Hukukta bir kural vardr. Usul esastan önce gelir. Usulen sizin yaptnz i yanl, çünkü bir yasak var. Ben kanun adamym size kanundan bahsediyorum lütfen açklamanz kendi ubenizde yapn dedi.

KAPALI ALANDA AçIKLAMA YAPIN

Sendika temsilcisi ise polis müdürüne Ama bu size göre, bize göre öyle deil. Hukuk tek tarafl olmaz müdürüm. Biz tatllktan yanayz. yi niyetliyiz dedi. Üst üste gruba uyarlarda bulunan polis müdürü, Son kez sizi uyaryorum 150 metre ileride ubeniz var lütfen açklamanz kapal alanda yapn diyerek grubun yanndan ayrld.

KALABALIK DAILMAYINCA GÖZALTI

Kalabalk daha sonra basn açklamas yapamadklarn belirterek oturma eylemine geçti. Polis oturma eylemine geçen gruba müdahale ederek, KESK üyelerini gözaltna ald. Gözaltna alnmak istemeyen ve direnenlere polis kelepçe takarak polis minibüsüne bindirirken, yaanan arbedede 32 kii gözaltna alnd. Gözaltna alnan KESK üyeleri Diyarbakr

Ana Sayfaya Git