İzmir'de gözaltına alınan avukatlar listesi! Bylock kullanmaları ele verdi

FETO operasyonları hukuk dalgalanmasının bir yeni örneği de İzmir'de yaşandı. izmir'de Bylock kullandığı öğrenilen çok sayıda öğretmen gözaltına alındı. İzmir'de tutuklanan avukatlar listesinde yaşanan hareketlenme akabinde 18 avukatın daha gözaltına alındığı haberi duyuruldu.

Haberler 06.06.2017 - 11:15 Son Güncelleme : 06.06.2017 - 11:19

FETO operasyonlar hukuk dalgalanmasnn bir yeni örnei de zmirde yaand. izmirde Bylock kulland örenilen çok sayda öretmen gözaltna alnd. zmirde tutuklanan avukatlar listesinde yaanan hareketlenme akabinde 18 avukatn daha gözaltna alnd haberi duyuruldu.

Avukatlarn, örgütün ifreli haberleme sistemi ByLocku kullandklar ortaya çkt. zmir Cumhuriyet Basavclnn FETÖ/PDYye yönelik soruturmasnda örgütün avukat yaplanmasna operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele ube Müdürlüünün operasyonunda 18 avukat gözaltna alnd. Avukatlarn örgüte üye kiilerin avukatlklarn yapmalarnn yan sra ifreli haberleme program ByLocku da kullandklar ortaya çkt. Avukatlarn balantlarna yönelik aratrmalarn sürdüü örenildi. 18 avukat Terörle Mücadele ube Müdürlüüne götürüldü.

MARTTA DA OPERASYON DÜZENLENMT

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun, FETÖ/PDYnin avukatlar arasndaki yaplanmasna ilikin soruturmas devam ediyor. Soruturma çerçevesinde savclk, FETÖ eleba Fetullah Gülen, FETÖ/PDY davalarnda yarglanan, kapatlan Samanyolu Yayn Grubu Bakan Hidayet Karaca, FETÖnün üst düzey yöneticilerinden eski Koza-pek Holding Yönetim Kurulu Bakan hamdi akn pek, Hrant Dink davasnda yarglanan Erhan Tuncel, Bank Asya ve eski emniyet müdürlerinin de aralarnda bulunduu baz sanklarn avukatln yapan 80 üpheli hakknda gözalt karar verildi.

4Ü TUTUKLU, 18 YURTDIINDA, 35 YAKALANDI, 23Ü ARANIYOR

stanbul merkezli Antalya, Ankara, çanakkale ve Edirnede üphelilerin adreslerine operasyon düzenleyen ekipler, 35 kiiyi gözaltna ald. Dier üphelilerin yakalanmasna yönelik çalma sürüyor. Bu arada, hakknda gözalt karar bulunan, Dantay ve Yargtaydaki örgüt davalarn takip eden avukatlar ile avukatlk ofisinde sigortal çalan olarak gösterilen FETÖnün stanbul avukat imam A.Y.Bnin, Hidayet Karacaya Tahiye davasnda savunma yapmama talimatn verdii öne sürüldü.Hakknda gözalt karar bulunan 80 kiiden 35i sorgulanmak üzere Vatan Caddesinde bulunan Terörle Mücadele ube Müdürlüüne getirilirken, üphelilerden 4ünün cezaevinde, 18inin ise yurtdnda olduu tespit edildi.

23ü avukat olan dier kiilerin yakalanmas için çalmalar devam ediyor. Haknda gözalt karar bulunan üphelilerden 53ünün FETÖnün ifreli mesajlama program Bylock kullancs olduklar ileri sürülüyor.

O SMLERDEN BAZILARI

Gözaltna alnan baz isimler unlar:Dantay ve Yargtaydaki örgüt davalarn takip eden avukatlar ile bir avukatlk ofisinde sigortal çalan olarak gösterilen A.Y.B., 2008 ylnda kurulan avukat yaplanmasnn lk imam A.G., Fetullah Gülenin zmirdeki avukat F.Ü. Suriçi imam E.M., kapatlan Zaman gazetesinin avukat N.A., Akn pekin avukat B.U.B., 7 Haziran seçimlerinde Cihan haber Ajansna bilgi aktard iddia edilen Erhan Tuncelin avukat E.S., E.Snin yannda çalan O.ç., Bank Asya ve eski Emniyet Müdürleri Nazmi Ardç ve Yakup Sayglnn avukat K.B.

Ana Sayfaya Git