31 yakınını kaybetti!

Diyarbakır'da terör saldırılarında 31 yakınını kaybeden Yatçı: Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Haberler 17.04.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda etkisiz hale getirilen PKKl 2 teröristin, 5 orman içisi ile Jandarma Uzman çavu çelikin ehit olduu saldrlarn failleri olduu açkland. 3ü orman içilerine yönelik düzenlenen saldrda olmak üzere, babas ve amcas da dahil 31 yaknn teröre kurban veren Amil Yatç, çok mutlu olduk. ehitlerin kan yerde kalmad. Rabbim devletimizi güçlendirsin. Bir vatanda olarak artk biz bunlarn bitmesini istiyoruz. Allahn izniyle de sonu gelmi dedi.

Lice ilçesi krsal Arkl Mahallesi bölgesinde 14 Nisan günü balatlan Eren-2 ehit Jandarma Uzman çavu Mehmet çelik operasyonunda PKKl 2 terörist etkisiz hale getirildi. çileri Bakan Süleyman Soylu, ölü ele geçirilen teröristlerin, geçen yl 8 Nisanda ormana aaç kesmeye giden 5 vatanda ile 9 Ocak günü Lice ilçesinde, operasyona da adnn verildii Jandarma Uzman çavu çelikin ehit olduu saldrlarn failleri olduunu açklad. Teröristlerden birinin çileri Bakanlnn Terör arananlar listesinin turuncu kategoride yer alan Dara Zagros kod adl Abdulsttar Özer olduu belirlendi.

çOK MUTLU OLDUK, EHTLERMZN KANI YERDE KALMADI

3ü Kulp ilçesindeki saldrda, babas ve amcasnn da aralarnda bulunduu 31 yaknn ehit veren Amil Yatç, 2 teröristin etkisiz hale getirilmesinin kendisini mutlu ettiini söyledi. Yatç, Bunlarn yaps bu. Anneyi çocuksuz brakmak, çocuu annesiz brakmak, kardei kardesiz brakmak. Sedat Hazar, Ahmet Erboa ve Burhan Tanrkulu benim yeenlerimdi. Terör örgütü bunlarn geçi güzergahn tuzaklad. Onlarn yoluna mayn döedi. Bunlar sabah erken çkarken Burhan Tanrkulunun hanm diyor ki, Gitme, Allah kerimdir. Ne olur ne olmaz diyor. O da 2 aylk bebeim var, onu nasl besleyeceim diyor dedi.

BABAM EMDN SAKIKIN TALMATIYLA ÖLDÜRÜLDÜ

Babasnn, emdin Sakkn talimatyla öldürüldüünü belirten Yatç, Zaten bunlarn amac insanlar inançtan, eitimden uzaklatrmak, fakirletirmek. Bunlarn amac o. Onlar bu bölgeye gelince biz kabul etmedik. Biz bunlara kar çktk. Bu dinimize, inancmza, kültürümüze ters. Kürtlüe ters, ay yldzl bayramza ters olan bir düünce. Kar çktk. Babam 1993 ylnn 5inci aynn 14ünde emdin Sakkn talimatyla öldürüldü ifadelerini kulland.

ehitlerin kannn yerde kalmadn kaydeden Amil Yatç, Teröristler yol keserek benim babam Hasan Yatçy, amcamla beraber minibüsten indirip ki babam o zaman 72 yandayd. Babamlara, Siz, davamza Ermeni davas demisiniz diyorlar. Babam da ben doru söylemiim diyor. Ondan sonra 196 mermi skarak amcamla beraber ehit ediyorlar. 2 teröristin etkisiz hale getirilmesi haberinden çok mutlu olduk. Bizim ehitlerin kan yerde kalmad. Rabbim devletimizi güçlendirsin. Rabbim Türk Silahl Kuvvetlerini, emniyet mensuplarn, güvenlik korucularn güçlendirsin. Elhamdülillah biz devletimize böyle güveniyoruz ki bunlarn kökü kaznacak. Bizim köyde 31 ehit, 17 gazi var. Bir vatanda olarak artk biz bunlarn bitmesini istiyoruz. Allahn izniyle de sonu gelmi. Vatanda da artk bkm. Boaza kadar gelmi artk yeter, diyor diye konutu.

5 KÖYLÜ EHT OLMUTU

Kulp ilçesine bal krsal Güleç mahallesinde geçen yl 8 Nisan günü odun toplamaya giden köylülerin bulunduu aracn geçii srasnda PKKl teröristlerin önceden yola döedikleri el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu Sedat Hazar (39), Burhan Tanrkulu (38), Ahmet Erboa (32), Alaattin Yldz (50) ve Hac Akdeniz (50) ehit olmutu.

Ana Sayfaya Git