34 yıl istendi

Eşini zincirle bağlayıp, kerpetenle tırnaklarını çeken sanığa 34 yıl hapis istemi

Haberler 25.11.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, dini nikahl ei Suriye uyruklu Mrvet N.yi evin çatsndaki barakada günlerce zincirle balayp, kerpetenle trnaklarn çekerek iddet uygulayan lyas Ark (28) hakknda, Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teebbüs, cebir, tehdit ve hile kullanarak kiiyi hürriyetinden yoksun brakma suçlarndan 34 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland.

Akemsettin Mahallesinde Suriye uyruklu Mrvet N., dini nikahl ei lyas Arka günlerce iddet uygulad. çatya kurulan barakada elleri zincirle balanan, sopayla dövülüp, kerpetenle trnaklar çekilen Mrvet N., 7 Ekim günü kurtarld. Gözaltna alnan lyas Ark ise sevk edildii adliyede çkarld mahkemece tutukland.

lyas Ark, hakknda hazrlanan iddianame Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Tutuklu Arkn 34 yla kadar hapsi istenen iddianamede, iddet srasnda kullanlan zincir, tornavida, pense, anahtar ve sopalar silah olarak kabul edildi. Hazrlanan iddianamede, müteki kadnn olaydan 15 gün önce birlikte yaad kiinin kendisini darp ettii gerekçesiyle i arkadann evine giderek orada kalmaya balad, sann 40 günlük bebeklerini kendisine günlerce göstermemesi üzerine evine döndüü belirtildi.

KENCEY TELEFONLA ZLETM

ddianamede, lyas Arkn iddet uygulad Mrvet N.nin ayrld srada yanna snd i arkadan ve patronunu cep telefonuyla görüntülü arayarak, Bakn ben bu kadn dövüp ne hale getirdim dedii de yer ald. ddianamede ayrca, tank olarak dinlenen kadn ve patronun telefonun ekran görüntüsünü alp polise ihbarda bulunduu kaydedildi. hbar edildiini anlayan lyas Arkn polis ekipleri eve gelmeden darbettii kadn zincirlerini sökerek sokaa att ve kaçtna da iddianamede yer verildi.

ZNCR, PENSE, TORNAVDA ELE GEçRLD

ddianamede, Suriye uyruklu kadnn vücudundaki darp izlerinin yaamn tehlikeye sokacak derecede olduu, basit tbbi müdahalelerle tedavi edilemeyecei ve mütekinin çok sayda kemiinin krk olduu belirtildi.

Bu arada, hastanede tedavisi tamamlanan Mrvet N. ile kz bebei, Aile çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü tarafndan korumaya alnd.

Ana Sayfaya Git