34 yıl isteniyor

Gara şehidinin silahıyla yakalanan terör zanlısına 34 yıla kadar hapis istemi

Haberler 06.11.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pençe Kartal-2 Harekat bölgesindeki Garada PKK tarafndan alkonularak ehit edilen Hava Savunma Uzman çavu Hüseyin Sarnn tabancasyla Diyarbakrda yakalanan sank brahim Halil Ercan hakknda silahl terör örgütüne üye olmak bata olmak üzere farkl suçlardan 16 yl 6 aydan 34 yla kadar hapis cezas talep edildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuklu sank Ercan hakknda silahl terör örgütüne üye olmak, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya el deitirmesi ile 6136 sayl Ateli Silahlar Kanununa muhalefet suçlarndan 16 yl 6 aydan 34 yla kadar hapis cezas istemiyle hazrlanan iddianame, 4. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

PKK/KCKnn kuruluu, yaplanmas ve saldrlar hakknda detayl bilgiye yer verilen iddianamede, sank Ercann l Emniyet Müdürlüüne yaplan ihbar üzerine düzenlenen operasyonda yakaland bildirildi.

ddianamede operasyonda 2 el bombas, 5 elektrikli infilak kapsülü, telsiz, tabanca, 5 fiek, 2 dizüstü bilgisayar, toplatma karar bulunan kitap, Abdullah Öcalann posteri ve örgütsel doküman ele geçirildii belirtildi.

PKK/KCK tarafndan 13 Austos 2015te Diyarbakr-Bingöl kara yolunda yolcu otobüsünden indirilerek alkonulan ve Garada ehit edilen Sarya ait tabancann üphelinin üzerinden çkt ifade edilen iddianamede, PKKl teröristlerin ehit ettikleri ya da alkoyduklar güvenlik güçlerinin silahlarn gasbedip baar simgesi olarak yanlarna aldklarnn bilindii kaydedildi.

Sana ait dijital materyal ve cep telefonunda inceleme yapld belirtilen iddianamede, teröristlere ait fotoraf ve örgütsel dokümann tespit edildii bildirildi.

EVNN BAHçESNDE SIINAK OLDUU DEERLENDRLEN çUKUR BULUNDU

Ercann ailesiyle ikamet ettii evin arka tarafndaki ahr bölümünde düzenli ve özenli ekilde kazld belirlenen, içinde birkaç kiiyi ve malzemeleri saklayabilecei genilikte ve derinlikte çukur bulunduu kaydedilen iddianamede, Bir bütün olarak bakldnda, üphelinin terör örgütü PKK/KCK mensuplarnn saklanmas, barnmas veya terör örgütü mensuplarnn güvenlik güçlerine kar saldrda kullanabilecekleri silah ve mühimmat saklayabilmesi amacyla sna açtrm olduunun deerlendirildii görüüne yer verildi.

ddianamenin deerlendirme ve sonuç ksmnda unlar yer ald:

üpheli, PKK/KCK terör örgütünün amaçlarn bilerek ve bu amaçlar benimseyerek terör örgütünün talimatlar dorultusunda hareket etmitir. üphelinin iradesini örgüt iradesine balad, örgütten gelecek talimat yerine getirmeye hazr ekilde bekledii, eylemlerinin ideolojik sempati düzeyinde kalmad ve vahim niteliklerde bulunduu, eylemlerinde süreklilik, çeitlilik ve younluk bulunmutur. üpheli ile terör örgütü PKK/KCK arasnda organik ban kurulduu anlalarak, terör örgütü PKK/KCK üyesi olma, örgütün faaliyeti çerçevesinde ikametinde tehlikeli madde olduu anlalan maddeleri bulundurarak, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya el deitirmesi, 6136 sayl kanun kapsamnda yasak nitelikteki ateli silah ve mermileri bulundurarak 6136 sayl Kanuna muhalefet suçlarn ilemitir.

Bu arada iddianame dosyasnda Garada ehit edilen Uzman çavu Sarnn silah görseline de yer verildi. Tutuklu sank brahim Halil Ercan hakknda silahl terör örgütüne üye olmak, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya el deitirmesi ile 6136 sayl Kanuna muhalefet suçlarndan 16 yl 6 aydan 34 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git