Şırnaklı çiftçi, eşi ile dünyayı geziyor

ŞIRNAK'ın Balveren beldesinde yaşayan Feyzullah ve Taybet Artuç çifti, farklı kültürleri tanımak için 17 yılda Orta Doğu ve Uzak Doğu'da 10 ülke gezdi. Gezdikleri ülkelerde çekindikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşan çift, yeni hedeflerinin Avrupa ülkelerini dolaşmak olduğunu söyledi.

Haberler 10.09.2018 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Belveren beldesinde çiftçilik yapan 5 çocuk babas Feysullah Artuç (50) ve ei Taybet Artuç, farkl kültürleri kefetmek amacyla 2001 ylndan sonra 10 ülke gezdi. Bugüne kadar Suriye, Irak, ran, Ermenistan, Gürcistan, Rusya, Küba, Japonya, Brezilya ve Katar ziyaret etti. Gittikleri her ülkede kendi yöresel kyafetlerini de götüren Artuç çifti, gezdikleri ülkelerde çekindikleri fotoraflar, ve videolar sosyal medya hesaplarndan paylat.

IRNAKLI çFTçNN DÜNYA MACERASI

Taybet Artunç, einin kendisi olmadan bir yere gitmediini, bunun da bölgedeki kadn-erkek ilikilerinde pek rastlanan bir durum olmadn belirterek, Beni yanna almadan bir yere gitmek istemiyor. Ben de doal olarak geride kalan çocuklar ne olacak, onlara kim bakacak kaygs ile gitmek istemiyorum. Ama buna ramen 10 ülkeye gittik. Ülkelerin kültürlerini tanmak için gezmeye de devam ediyoruz. Eim bana, çocuklarn büyüdüünü kendi kendilerine bakacan ve biz yalandmz zaman evde oturmak zorunda olacamz o nedenle yaamz el verirken gidip dünyay gezmemizin güzel olacan söyleyerek beni ikna ediyor. imdi gündemimizde önce Msr, ardndan Avrupa ülkeleri var dedi.

ELERN SEVGSNE DEER?

çiftin kzlar Bahar Artuç ise babas Feyzullah Artuçun annesini çok sevdiini, onsuz bir bardak çay bile içmediini ifade ederek, Babam anneme çok dükündür. Nereye gitse onu yannda götürür. Babam, ziyaret edecei ülkeye gitmeden önce o ülke ile ilgili kitaplar okur. Babam ilkokul mezunu. Ancak kendisiyle sohbet edince yüksekokul bitirdiini düünürsünüz. çok bilgili ve kültürlüdür. Yabanc dili yok ama giriken olduu için insanlarla dillerini bilmese bile kolaylkla anlaabiliyor. Anneme dayatarak okuma yazma kursuna gitmesini salad. Onlar imdi dünyay gezerek gittikleri yerlerin kültürlerini öreniyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git