Şırnak'ta düşen helikopter şehitleri için flaş gelişme

Şırnak'ta geçtiğimiz gün yüreklere kor gibi düşen haberde Şırnak'tan havalanan askeri helikopter henüz 3 dakika geçmişken elektrik hattına çarpıp, düşmeştü. Mallesef Şırnak'ta düşen helikopterde bulunan 13 asker şehit olmuştu. İşte bu elim kaza ile alakalı detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Haberler 01.06.2017 - 11:05 Son Güncelleme : 01.06.2017 - 11:26

rnakta geçtiimiz gün yüreklere kor gibi düen haberde rnaktan havalanan askeri helikopter henüz 3 dakika geçmiken elektrik hattna çarpp, dümetü. Mallesef rnakta düen helikopterde bulunan 13 asker ehit olmutu. te bu elim kaza ile alakal detaylar da ortaya çkmaya balad.

Helikopterin yüksek gerilim hatlarna takldktan sonra 300 metre yükseklikten yere çakld, çkan yangnda içerisinde bulunan mühimmatn da patlad ifade edildi. Tümgeneral Aydn ve beraberindekilerin üs bölgelerini denetlemeye gittikleri, akam enobada iftar açtktan sonra birlie dönüe geçtikleri srada kazann meydana geldii belirtildi.

Kuzey Irak snrna yakn olan enoba Beldesindeki üs bölgelerini denetlemek üzere dün sabah saatlerinde rnak 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutanlndan ayrlan Tümen Komutan ve Kato Da operasyonunu yöneten Tümgeneral Aydoan Aydn ile birlikte 2 albay, 1 yarbay, 1 binba, 3 yüzba, 1 üstemen, 2 baçavu ve 2 uzman çavu olmak üzere 13 askeri personeli tayan helikopterin dümesiyle ilgili detaylar belli oldu. Dün gün boyunca askeri üs bölgelerini denetleyen Tümgeneral Aydn ve beraberindeki askeri heyet, akam saatlerinde enoba Beldesinde iftar açtktan sonra tümene dönmek üzere havaland.

300 METREDEN YERE çAKILDI

Saat 20.55 sralarnda geçtii vadinin her iki yamacnda bulunan yüksek gerilim direklerine bal tellere taklan Couger tipi helikopter, ekseni etrafndan dönerek yaklak 300 metre yükseklikten yere çakld. Alev alan helikopterde mühimmat infilak etti. Parçalanan helikopterdeki personelin tamam ehit dütü.

VADDEN GEçEN NEHRN DER KIYISINA DÜTÜ

Düen helikopter, anayoldan yaklak 3 kilometre vadi içerisine dütüünü belirten yetkililer, helikopterin enoba Beldesinin içinden geçen nehrin dier kysna dütüünü, gece artlarnda bu yüzden enkaza geç ulatn söyledi.

GÜVENLK KORUCULARI VE KÖYLÜLER YARDIMA KOTU

Helikopterin dümesiyle birlikte çevre köylerde bulunan güvenlik korucular ve çok sayda köylü, enkaza ulamak için arama kurtarma birliklerine yardmc olmak için olay bölgesine geldi. AFAD ve 112 ekipleri halen bölgede intikal etti. Helikopterin dütüü bölgede geni güvenlik önlemi alnd.

Olay yeri inceleme ekipleri ehitlerin cenazelerinin hastanelere tanmasnn ardndan balad çalmalarna halen devam ediyor. rnakta düen helikopterde ehit olan 7 asker için 23. Tümen Komutanlnda tören düzenlenecek.

6 ehit için ise Ankara da Adli Tp Kurumunda otopsi incelemesi yaplaca bildirildi..

Ana Sayfaya Git