Şanlıurfa'da husumet barışla sonuçlandı

İki aile arasında 4 ay önce bir kişinin öldürülmesiyle başlayan husumet, kan davasına dönüşmeden barış yemeğiyle sonlandırıldı

Haberler 12.03.2017 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada 4 ay önce iki aile arasnda bir kiinin öldürülmesiyle balayan husumet, bar yemeiyle sona erdi.

Merkez Haliliye ilçesi Ahmet Erseven Mahallesinde Halil Bozkuun (36) öldürülmesiyle eddadi airetine bal Bozku ailesi ile Demirkol aileleri arasnda balayan husumet, Toplumsal Bar Salama Dernei Bakan Dr. Feridun Öncel ile kanaat önderlerinin giriimleriyle kan davasna dönümeden sonlandrld.

Bir restaurantta düzenlenen bar yemeinde iki ailenin yaknlar bir araya geldi.

anlurfa Valisi Güngör Azim Tuna, yemekte yapt konumada, barn salanmasnda emei geçen iki ailenin fertlerine ve kanaat önderlerine teekkür etti.

Bu tür husumetlerin dinen de toplumda da ho görülmediini aktaran Tuna, görevi süresince böyle maduriyetlere yol açlmamas için elinden geleni yapacan söyledi.

HUSUMETL ALELER

Toplumsal Bar Salama Dernei Bakan Öncel de bir insan öldürmenin bütün insanl öldürmü gibi olduunu belirterek, Demirkol ve Bozku aileleri de bu kötülüü kabul etmeyerek kendilerine düen görevi yaptlar. Kendilerini bu davranlarndan dolay teekkür ediyorum. Bu barmz daim ve kadim olsun. Barta emei geçen tüm kanaat önderlerine de teekkür ediyorum. dedi.

Konumalarn ardndan her iki ailenin büyükleri, l Müftüsü hsan Açkn duasnn ardndan birbirlerine sarlarak bart.

Bar yemeine, AK Parti anlurfa Milletvekili brahim Halil Yldz, l Emniyet Müdürü Veysal Tipiolu, l Jandarma Komutan Albay Mustafa Kemal Timurolu, Haliliye Belediye Bakan Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Bakan Mehmet Ekinci, Akçakale Belediye Bakan Abdulhakim Ayhan, kanaat önderleri ve iki ailenin yaknlar katld.

7 Kasm 2016da 17 yandaki çrak Ö.D, ustas Halil Bozkuu (36) tartmann ardndan boynundan bçaklam, ar yaralanan Bozku, kaldrld Mehmet Akif nan Hastanesindeki müdahaleye ramen kurtarlamamt.

Ana Sayfaya Git