Şenyaşar'ın tek direnişi

Şanlıurfa’da seçim çalışması sırasında Yıldız ile Şenyaşar aileleri arasında çıkan silahlı kavgada kocası ve iki çocuğu ölen kadın, oğluyla birlikte adliye önünde oturma eylemi başlattı.

Haberler 12.09.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suruçta 14 Haziranda yaanan olayda, AK Parti Milletvekili brahim Halil Yldz, yaknlar ve parti üyeleriyle birlikte 24 Haziran Cumhurbakanl seçim kampanyas çalmas yapt esnaf ziyaretinde ucuzluk pazar esnaf Hac Esvet enyaar ile oullar ile tartm, çkan silahl kavgada Celal ve Adl enyaar ile kardei Mehmet ah Yldz ölmü, 8 kii de yaralanmt. Olaylarda iki olunu ve eini kaybeden Emine enyaar ve yaral kurtulan olu Ferit enyaar, yarg sürecinde ilerleme olmadn ileri sürerek anlurfa Adliyesi önünde oturma eylemi balatt.

15 AY GEçT, ADALET STYORUZ

Yaanan olayn üzerinden 15 ay geçmesine ramen adalet yerini bulmad için adliye önünde oturma eylemi yapacaklarn dile getiren Ferit enyaar, Olay üzerinden 15 ay geçti. En son geçen ubat aynda anlurfa Cumhuriyet Basavcsyla görütük. Basavc o zaman bize bir ay içerisinde iddianamenin hazrlanacan söyledi. Gereken herkesin cezasn çekeceini belirtti. Biz de basavcnn samimiyetine inandk ve bekledik. Araya adli tatil girmiti. Dün tatil bitti. Gelip tekrardan basavcyla görütük. Basavcya derdimizi anlatp, çözüm beklediimizi söyledik. Basavc ise bize gülerek cevaplar verdi. Olay üzerinden 15 ay geçmi. Bu katliam yapanlar Suruçta dükkanmzn önünde ellerini kollarn sallayarak geziyorlar. u an dosyada bir tek tutuklu var. O da kardeimdir. Onu da Elaz Cezaevine sevk etmiler. Tek kiilik hücrede tutuyorlar. O da bu acdan dolay günden güne eriyor. Bizde savcnn dünkü tavrndan dolay oturma eylemine baladk. Bu sabah ta dosya savcsyla görütük. Yine ayn cevab verdiler. Ne kadar bekleyeceiz, neyi bekleyeceiz bilmiyoruz. Biz adalet talebinden vazgeçmeyeceiz eklinde konutu.

Emine enyaar da eini ve iki olunu kaybettiini, bir olunun da suçsuz yere hapiste tutulduunu belirterek, hakszlklara, adaletsizlie kar dayanacak gücünün kalmadn belirtti.

Ana Sayfaya Git