Şeyh Halid'i anma etkinliğinde 8 bin fidan dikildi

BATMAN'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyündeki Zilan Türbesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şeyh Halid'i anma ve aş dökme etkinliğine, bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanından on binlerce kişi katıldı. Türbe bitişiğinde 17 dönümlük araziyi bağışlayan bölgenin önde gelen kanaat önderlerinden Abdurrahman Aydiş'e teşekkür eden Zilah Şeyhi Selman Bağdu, "Bu yıl etkinliğe katılan ziyaretçiler 8 bin adet çam fidanını toprakla buluşturdu"dedi.

Haberler 06.05.2018 - 12:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Beiri ilçesine bal Örmegöze köyünde bulunan Zilan Türbesindeki eyh Halidi anma etkinliklerine bu yl da Türkiyenin dört bir yanndan on binlerce kii akn etti. Her yl Mays aynda yaplan anma ve a dökme etkinliinde bu yl 8 bin çam fidan dikildi. Tekirda, Samsun, çorum, Ordu, Manisa, Ankara, stanbul ve Amasyadan otobüslerle Zilan Türbesine gelen konuklar, öle namaznn ardndan eyh Selman Baduyu ilahi ve teflerle karlad. Türkiyenin dört bir yanndan türbeye gelen konuklar için 6 bini akn çadr kurulurken, çadrlarda konuklara ikramlarda bulunuldu. Örmegöze köyüne gelenler, Nakibendi tarikatnn bir kolu olan Zilan eyhlerinden, eyh Halidin türbesine giderek, dua etti. Karadeniz bölgesi bata olmak üzere Türkiyenin dört bir yanndan gelen konuklarn iki gün süreyle kald köyde etkinliklerden önce uzun hazrlklar yapld. Etkinlik boyunca konuklara ilahi dinletisi sunulurken, ziyaretçiler birlikte ibadet etti.

EYH SELMAN BADUYA YOUN LG

Beirideki evinden, etkinliin yapld dedesi eyh Halid Türbesinin olduu bölgeye gelen eyh Selman Badu ise türbe yaknnda kalabalk tarafndan zlgt, alk ve tef çalnarak karland. Bölgenin önde gelen kanaat önderlerinden Abdurrahman Aydi ve kalabalk bir grupla birlikte konuklarn bulunduu bölgeye gelen ve vatandalar selamlayan eyh Selman Badu, daha sonra eyh Halid Türbesini ziyaret edip, dua okudu. Türbe dönüünde çadrda konuklar kabul eden eyh Selman Badu, ziyaretçilerin youn sevgi gösterileri ile karland.

BADU: TÜRKYEYE HOGÖRÜ MESAJLARI VERYORUZ

Türkiyenin dört bir yanndan gelen konuklar için bu yl 6 bini akn konaklama çadr kurduklarn belirten eyh Badu, ki gün süreyle türbede konuk olacak olan ziyaretçilere her türlü imkan salyoruz. Hogörü türbemize kim konuk olursa olsun mutlaka yer sofrasnda arlanr. Bu gelenei yllardr devam ettiriyoruz. çadrda konuklara çeitli ikramlar sunulur. Yllardr gelenekselletirdiimiz anma ve a dökme etkinliinde Türkiyeye hogörü mesajlar veriyoruz. Pazar günü konuklar yer sofrasnda buluup ayrlacak. Amacmz türbenin dört bir yann yeil bir kuaa dönütürmektir. Türbe bitiiinde bize 17 dönümlük arsa banda bulunan iadam Abdurrahman Aydie teekkür ediyoruz. Elaz Orman ubesinden getirdiimiz 8 bin adet çam fidann bu yl türbe ziyaretine gelenler toprakla buluturdu. Özel dare Genel Sekreterlii de yol ve su konusunda bize her türlü destei verdi. Birkaç yl içinde buras yeil kuan bir parças halini alacak. Türbemiz kardeliin pekitii yerdir. Burada herkesi arlamann gönül rahatl içindeyiz diye konutu.

Samsun, Tekirda ve Ordudan gelen baz konuklar ise 40 yldr Zilan Türbesindeki anma etkinliklerine katldklarn belirterek, Burada karlatmz sevgi ve hogörü ortamn tarif edemeyiz. Kardeliin en güzel yerlerinden biri Zilan Türbesidir dediler.

Ana Sayfaya Git